Çandar: GELİ ve TKİ siyasi baskı altında

Çeşitli tartışmalar neden olan GELİ’ye işçi alımı ile ilgili iptal edilen mülakat sınavı hakkında açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, yanlıştan dönüldüğünü söyledi. Sınav sonuçlarının açıklanmasında...

Çandar: GELİ ve TKİ siyasi baskı altında

Çeşitli tartışmalar neden olan GELİ’ye işçi alımı ile ilgili iptal edilen mülakat sınavı hakkında açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, yanlıştan dönüldüğünü söyledi. Sınav sonuçlarının açıklanmasında ilgili yönetmeliğin ihlal edildiğini hatırlatan Çandar,

“Kamu kurum ve kuruşlarına işçi alımıyla ilgili yönetmeliğin 19. maddesine göre:

Yapılan sınav sonucunda, asıl ve yedek liste belirlenir. Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren yedi gün içinde talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları tarafından herkesin görebileceği bir yere asılmak, varsa internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklanır. Sonuçlar sınava giren adaylara ayrıca yazılı olarak bildirilir. Sınavda başarılı olan adayların sınav sonuçları iadeli taahhütlü posta ile gönderilir.

Ancak;yönetmelikte en açık şekliyle ifade edilmesine rağmen sınav sonucu 7 gün içerisinde taraflara ilan edilmemiş,yönetmelik ihlal edilmiştir.Ve “Güney Ege Linyit İşletmeleri “(GELİ) 4 Ocak 2013 Cuma günü de sınavı iptal ettiğini açıklamıştır.

GELİ’nin iptal kararında gerekçe olarak “basında çıkan olumsuz haberler”  gösterilmiştir.Oysa 7 gün içersinde basında bu konuyla ilgili herhangi bir haber çıkmamıştır. Benim bu konuyla ilgili açıklamam da 7 günlük sürenin bitiminden hemen sonra basınla paylaşılmıştır.”dedi.

Verdiği soru önergesi sonucu yapılan yanlışlıktan dönüldüğünü, iptalin basında çıkan olumsuz haberler olmadığını ifade eden Çandar, TKİ ve GELİ’nin siyasi baskı altında olduğunu ileri sürdü. Çandar, şunları söyledi:

“Yönetmeliğin 19. maddesi bu kadar açık iken neden liste 7 günün sonunda açıklanmamıştır?

İptal kararında aynı zamanda kuruma yapılan şikâyetlerden söz edilmektedir. Bu şikâyetlerin kimler tarafından yapıldığı ve şikayet içeriğinin ne olduğu kamuoyu ile neden paylaşılmamıştır?

Gerekçe gösterdikleri basında çıkan haberler kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik taleplerdir. Olumsuz haberler değildir.

TKİ Genel Müdürlüğü ve GELİ Müessese Müdürlüğü yetkililerinin siyasi baskı altına alındığı apaçık ortadadır.

Kamuoyunda, iktidar partisinin il ve ilçe deki üst düzey bazı yöneticiler tarafından, 2. bir liste hazırlandığı komisyona bu listenin kabul edilmesi ile ilgili baskı yapıldığı iddiası ve endişesi hâkimdir. Daha öncede aynı kurumda buna benzer bir olay yaşanmıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bizzat verdiğim soru önergesi sonucunda yapılan yanlıştan geri dönülmüştür.

Teröre karşı birlikte savaşmış, birlik ve beraberlik duygularıyla yaşamı omuzlayan Anadolu’nun bu gencecik evlatlarını “bizdensin, bizden değilsin!” şeklinde bölmek  insanlık mıdır? Nasıl bir siyasi anlayıştır?

GELİ yönetiminin aldığı bu anlamsız karar yüzünden kamu vicdanı yara almıştır. Kanunların bana verdiği tüm hakları, tüm olanakları sonuna kadar kullanarak daha önce yaptığım gibi bu işin sorumlularının da peşine düşeceğimi kamuoyuna duyururum”

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.