Çanakkale Sergisini 6 bin kişi ziyaret etti

Seydikemer Belediyesinin Kültür Hizmetleri kapsamında 5 gün boyunca sergilenen ‘Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’ni yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında tüm yurdu...

Çanakkale Sergisini 6 bin kişi ziyaret etti

Seydikemer Belediyesinin Kültür Hizmetleri kapsamında 5 gün boyunca sergilenen ‘Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’ni yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında tüm yurdu dolaşmaya hazırlanan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılının ilk sergisini Seydikemer’de açtı. Protokol üyeleri ve vatandaşların geniş bir katılımıyla açılışı yapılan sergi, 5 gün boyunca yoğun bir ziyaretçi akının uğradı. 2.028 km²’lik geniş ve dağınık bir alana sahip yeni ilçede, müzeye 5 günde yaklaşık 6 bini aşkın ziyaretçi geldi. Başta öğrenciler olmak üzere yediden yetmişe her kesimden ziyaretçinin gezdiği müze ile ilgili olarak vatandaşlar olumlu yorumlarda bulunurken; özellikle eğitimciler, çocukların tarih şuuru ile yetişmesi noktasında Çanakkale Hatıralarının bir dönüm noktası olabileceğini kaydetti. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 8 Ekim’de açılan ve 12 Ekim Pazar akşamına kadar ücretsiz sergilenen müzeye gösterdikleri ilgi için tüm ilçe halkına teşekkür etti ve ilçede rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra kültürel hizmetlerin de zaman zaman yapılacağının müjdesini verdi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.