“Çanakkale sadece zafer değil bir destandır”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, “ Çanakkale sadece bir safer değil aynı zamanda bir...

“Çanakkale sadece zafer değil bir destandır”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, “ Çanakkale sadece bir safer değil aynı zamanda bir destandır” dedi.

Özyer, Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu duygu ve düşünceler yer verdi: “18 Mart,  Türk Milletinin bağımsızlığı ve vatanı için gerektiğinde feda edemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını tarihin altın sayfalarına kanla, yiğitlikle, fedakârlıkla yazdırdığı bir tarihi simgelemektedir.

18 Mart 1915 tarihi, binlerce yıllık kadim Türk tarihinde siyasi, askeri ve stratejik bir başarıdan öte, kararlılık, inanç, azim ve yiğitlikle kazanılmış destansı bir tarihin izdüşümüdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” ifadesinde anlamını bulan bu destansı zafer; aynı zamanda kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin de ölümsüzlük abidesidir.

Türk milletinin esaret altına alınamayacağını ve sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağını dosta düşmana ispatlayan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, maalesef bugün de ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmaktadır.

Bugün, Ortadoğu’da sınırlar yeniden çizilmeye çalışılıyor. Kırılgan ve hassas bir coğrafyada yaşıyoruz.  Ülkemiz ve bölgemiz adeta bir ateş çemberinden geçmektedir.

Yaşanan terör olaylarında maalesef kahraman asker ve polislerimizle birlikte masum insanlarımız da şehit olmaktadır.  Devletimizin terörü bitirme kararlılığı ve kudreti vardır. Ancak masum vatandaşlarımızın burnunun dahi kanamaması için kılı kırk yarmaktayız.  Terörü mutlaka yeneceğiz ve bu topraklarda terörün ve teröristlerin izlerini sileceğiz.

Şu iyi bilinmelidir ki bu kadim vatanımızda; teröre ve oynanan oyunlara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde hür ve barış ortamında sonsuza kadar yaşayacağız.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle nakşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cennet vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.