“Çanakkale en güzel cevaptır”

18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken Çanakkale Şehitleri de anıldı. Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Muğla...

“Çanakkale en güzel cevaptır”

18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanırken Çanakkale Şehitleri de anıldı. Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Çanakkale Zeferinin, Türk Milletinin kutsalına el uzatmaya kalkanlara verilen en güzel cevap olduğunu söyledi.

Mete mesajında şu duygu ve düşünceler yer verdi: “Bugün tarihi kahramanlık destanları ile dolu olan aziz milletimizin eşsiz zaferlerinden biri olan 18 Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü. Çanakkale birliğimizin, beraberliğimizin, omuz omuza verdiğimiz bir mücadelenin zaferidir.

Türkülerimize konu olan on beş yaşındaki yiğitlerin, şehit olmazsan hakkımı helal etmem diyen anaların, iki dakika sonra şehit olacağını bilmesine rağmen şehadete koşan aslanların zaferidir.

İnancın önünde silahın , topun, tüfeğin dize gelmesinin hikayesidir. Namusunu çiğnetmeyen, isimlerini dahi bilmediğimiz, bilemeyeceğimiz onca kahraman Asımların destanıdır Çanakkale. 18 Mart Zaferi bir milletin bitip tükenmeyen vatan sevgisinin neticesidir. Kutsalına el uzatmaya kalkanlara verilmiş en güzel cevaptır.

Bugün gelinen noktada ve yaşanan süreçte hiç unutulmaması gereken bir konu varsa o da milletimizin vatan söz konusu olduğunda neler yapabileceğidir. Nitekim daha bir yılını bile doldurmayan 15 Temmuz destanı bu duyguların, milletimizin inancında ve gönlünde tazeliğini koruduğunun en yakın örneği olmuştur.

Dosta güven veren , düşmana korku salan sahip olduğumuz inanç, ve gönlümüzdeki kutsallarımızın sevgisidir. Bu inanç ve sevgiye bu ülkede yaşayan her bir yurttaşımın ve çeşitli sebeplerle ülke dışında yaşayan her bir kardeşimin sahip olduğuna inancım tamdır.

Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü yürekten kutluyorum. Şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle , Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere istiklal kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.