“Çanakkale Dünya Tarihinde bir dönüm noktasıdır”

MHP İl Binasında bir basın açıklaması yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.“Açlıkla, yoklukla ancak inançla mücadele eden bu vatan evlatları...

“Çanakkale Dünya Tarihinde bir dönüm noktasıdır”

MHP İl Binasında bir basın açıklaması yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

“Açlıkla, yoklukla ancak inançla mücadele eden bu vatan evlatları bugün barış ve huzur içinde zenginlikle yaşadığımız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini burada atmışlardır. Biz, bu kahraman evlatlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Korkmaz açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Atatürk’ün önderliğinde verilen Çanakkale Savaşları için şiir yazan İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde dile getirdiği gibi, Çanakkale Savaşları tarihe sığmayacak kadar da büyük ve önemlidir.

Bugün ülkemizi kamplara ayırıp, kardeş kavgası çıkarmak isteyenler, Çanakkale Zaferi’ni çok iyi okumalıdırlar. Çanakkale’de bu toprak uğruna Türk, Kürt, Çerkez ayrımı yapılmadan, bu vatanın evlatları omuz omuza mücadele vermiş ve kutsal topraklarının korunmasını sağlamışlardır. 18 Mart Şehitler Günü olarak andığımız Çanakkale savaşlarında eşi benzeri olmayan bir destan yazılmış ve 500 bin evladımız bu topraklarda şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

İnançla, dayanışma ile büyük bir özveri ile topraklarımıza giremeyen, ülkemizi bölüp parçalayamayan düşmanlarımız, bugün bu emellerini masa başında çeşitli entrikalarla yapmaya çalışıyorlar. Millet olarak bunları görmek, bu planları suya düşürmek bizlerin asil görevidir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, bu güzel vatanımızı koruyup kollamak, gerekirse yeni Çanakkale Zaferleri yazmak hepimiz için bir görev olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan uğruna kahramanca savaşan bütün kahraman ecdadımızı rahmetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum”

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.