Camilerde trafik eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde camiiler de yapılmakta olan yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilere trafik eğitimi veriliyor.Cami imam hatibinin Kur’an-ı Kerim...

Camilerde trafik eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde camiiler de yapılmakta olan yaz Kur'an Kurslarına gelen öğrencilere trafik eğitimi veriliyor.

Cami imam hatibinin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler verdiği yaz Kur’an kursları arasında Fethiye trafik tescil büro amiri Nuri Çınaklı tarafından da yaklaşık 1 saat trafik eğitimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Karaçulha Mahallesi Çalıca Camiinde verilen trafik eğitiminde öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı trafik eğitimini Fethiye Trafik Tescil Büro Amiri Nuri Çınaklı verdi. Eğitimin ardından açıklama yapan Nuri Çınaklı; "Buradaki amaç çocukların küçük yaşlarda trafik bilincini geliştirmek. Her sabah camilerde yaz Kur’an kursuna katılan çocuklarımıza trafik eğitimi veriyoruz. İlçe merkezimizde yaklaşık 45'e yakın cami var. Biz elimizden geldiği kadarıyla bu 45 camiyi gezip, çocuklarımıza trafik konusunda eğitimleri vereceğiz. Gelecekte bu çocuklarımızda birer yetişkin olacakları için eğitimi küçük yaşta veriyoruz ki kalıcı olsun. Böylece yeni yetişen nesiller trafik kurallarına dikkat eden nesiller olacak" dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.