Camide Badminton Eğitimi

Milas’ta bulunan camilerde düzenlenen Kur’an kurslarına katılan çocuklara badminton eğitimi verilmeye başlandı. Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz sloganıyla Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa...

Camide Badminton Eğitimi

Milas’ta bulunan camilerde düzenlenen Kur’an kurslarına katılan çocuklara badminton eğitimi verilmeye başlandı. Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz sloganıyla Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği proje hayata geçti. Milas’ta, Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz projesi Ulu Cami’de Milas İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, müftülük görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla başladı.

İlçe genelindeki tüm camilerde gerçekleştirilecek etkinliğin ilk açılışının yapıldığı törene katılan Milas İlçe Müftüsü Uğur Kocabaş, şöyle konuştu: “Geçen yıl içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü arasında gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, ilçe müftülüğü olarak il spor müdürlüğüne ilçemizde Badminton kursu açılması için talepte bulunduk. Talebimiz doğrultusunda bir hocamız görevlendirilerek yaklaşık 30 spor aleti ilçemize gönderildi. Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yaz Kur’an kurslarına katılan kursiyerlerimize yönelik Badminton kursu açtık. Bugünden itibaren her gün hocam üç camide birer saat kurs vererek, kursiyerlere badminton sporunu öğretecek. Çocuklarda kalıcı iz bırakmak ve camileri sevmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu spor kursu iki ay sürecek. Kursun ardından ilçemiz spor salonunda camiler arası bir turnuva düzenlenecek”

Muğla İl Spor Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Badminton hocası Sermin Günaydınoğlu, kursa katılan çocuklara badminton hakkında bilgi verip nasıl oynandığını göstermesinin ardından, İlçe Müftüsü Kocabaş çocuklarla ilk badminton maçını yaparak camiden ayrıldı.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.