Çalık: Devlet Memuru siyaset yapmaz

Fethiye'de 2014 yılının ilk mülki idare amirleri toplantısı Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında yapıldı. Çalık, “Devlet memuru siyaset yapamaz. Siyasetçilerin arkasına takılamaz” diyerek kamuda çalışan memurlara uyarıda...

Çalık: Devlet Memuru siyaset yapmaz

Fethiye'de 2014 yılının ilk mülki idare amirleri toplantısı Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında yapıldı. Çalık, “Devlet memuru siyaset yapamaz. Siyasetçilerin arkasına takılamaz” diyerek kamuda çalışan memurlara uyarıda bulundu.

Fethiye Kaymakamlık Binası toplantı salonunda Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında gerçekleşen Mülki İdare Amirleri Toplantısına tüm idare amirleri katıldı.Toplantıda mülki idareler arasındaki ortak sorunlar,İdaredeki iş değişiklikleri, Muğla Valiliği tarafından gönderilen çeşitli yazılar ve güncel konular ele alınıp görüşüldü.

Mülki İdare Amirleri toplantısına başkanlık eden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık toplantı ile kısa bir basın açıklaması yaparak “toplantımızda mülki idareler arasındaki ortak sorunlar,İdaredeki iş değişiklikleri, Muğla Valiliği tarafından gelen emirler ve güncel konular görüşmek üzere toplandık.Devletin kuruluş statüsünü anayasa belirliyor , anayasadan sonra bizlerin görev yetkisi alanını belirleyen Ana kanun İl idaresi kanunu, bundan sonra 657 devlet memuru kanunu daha sonrada kuruluşların kendi görevlerini belirleyen kanunlar yönetmenlikler tüzükler yönergeler genel emirler bunlar. Kamu kurumlarındaki devlet memurlarının devlet kurumlarının işleyişini belirleyen görevlerini belirleyen unsurlar. Bu mevzuat çerçevesinde hizmetlerin herkese eşit adil ve dengeli bir şekilde sunulması gerekiyor. Kurumlar arasında işbirliği esas.Bu bir keyfiyet değil görevdir. Yani 657 sayılı devlet memurları kanununda kamu oyu hizmetleri iş birliği içerisinde yürütülüyor diyor. Buna dayanarak bizde bütün hizmetlerde bütün kurumlar bir birleriyle iş birliğini gerektiğinde yapmak zorunda. Dilekçe hakkının kullanılması hakkında çok önemli bir kanun var.3071 sayılı kanun dilekçe hakkı aynı zamanda Ana yasada da belirlenmiş bir hak.Vatandaşın kaymakamlığa makama kurumlara sunmuş olduğu dilekçeleri en geç bir ay içerisinde mutlaka cevaplanıp verilmesi gerekiyor.İşlem sonuçlanmamış olsa bile bir ay sonra dilekçeniz şu safhadadır. Şu kurumda işlem görmektedir diye cevaplanması gerekiyor. Yine dilekçeyle alakalı 4982 sayılı bilgi edinme kanunu var. Bilgi edinme hakkı kanununda o kanunda belirtilen istisnalar dışında, vatandaşın kurumdan istediği bilgileri kendisine aktarmayı emrediyor.Bilgi edinme hakkı kanununda belirlenen süre 15 gün, vatandaşın vermiş olduğu dilekçe 15 gün içerisinde cevap verilmez ise o kurumdaki ilgili sorumludur.Adli makamlara 44 83e tabi olmadan doğru olmadan sorumludur. Seçimler hakkındaki , seçmenlerin seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun getirdiği hükümlere göre, kamu kurumlarında tarafsızlık esas, seçimlerde memurlar için getirilmiş yasaklar var. Devlet memuru siyaset yapamaz, siyasetçilerin arkasına takılamaz, kamu kurumlarında siyaset yapılmaması esas. Daha sonrada, karşılıklı koordinasyon gerektiren hususlar varsa onları konuşacağız” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.