Çaldıkları aracı satamadan yakalandılar

Datça’da yaklaşık 20 gün önce arıza yapınca yol kenarına kilitli olarak bırakılan aracı çalıp tamir ederek satmaya çalıştıkları iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.14 Eylül’de meydana gelen olayda Marmaris’ten Datça’ya...

Çaldıkları aracı satamadan yakalandılar

Datça’da yaklaşık 20 gün önce arıza yapınca yol kenarına kilitli olarak bırakılan aracı çalıp tamir ederek satmaya çalıştıkları iddia edilen 4 şüpheli yakalandı.

14 Eylül’de meydana gelen olayda Marmaris’ten Datça’ya giderken Emecik köyü Karaincir mevkisinde akis kesmesi neticesinde yoldan çıkarak hasara uğrayan Ahmet Gökçe’ye ait 46 HZ 003 plakalı araç, sahibi tarafından tarla içine kilitlenerek park edildi. İmkanı olmadığı için aracını tamir ettiremeyen ancak zaman zaman aracını kontrol eden Gökçe, 1 Ekim’de aracını götürmek için kaza yaptığı bölgeye geldiğinde aracının yerinde olmadığını gördü. Gökçe, aracının bulunması için güvenlik güçlerine müracaat etti.

Aracın bulunması için çalışmalara başlayan jandarma ekipleri, bölgede yaşayanların ifadesine başvurdu. Aracın bir çekiciye yüklenerek götürüldüğünü ifade eden gördü tanıkları, aracın sahibi tarafından götürüldüğünü sandıklarını ve bu nedenle durumu jandarmaya haber vermediklerini belirtti.

İfadeler üzerine çalışmalarını genişleten jandarma ekipleri, çalınan aracın Marmaris’e bağlı Değirmenyanı köyünde hurdacılık ve oto tamirciliği yapan Ali C. A’ye ait işyerinde olduğunu tespit etti. İşyerinde yapılan aramada aracı bulan jandarma ekipleri, Ali C. A’nın ifadesine başvurdu. Ali C. A. sorgusunda aracın Datça’ya bağlı Emecik köyünde yaşayan Ramazan D. tarafından tamir edildiğini, kendisinin aracı parça parça satmak üzere ramazan D. ve ona yardım eden Cumalı K. ve Kamil D’den satın aldığını itiraf etti.

Jandarma tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Parçalanarak satılmak üzere olan araç, sahibi Ahmet Gökçe’ye teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.