Çalca, CHP’den istifa etti

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Çalca, partisinden istifa etti.CHP Ula’da belediye başkan adayını belirlemek için 24 Kasım 2013 tarihinde ön seçim yapmıştı. Akyaka Belediye...

Çalca, CHP’den istifa etti

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Çalca, partisinden istifa etti.

CHP Ula’da belediye başkan adayını belirlemek için 24 Kasım 2013 tarihinde ön seçim yapmıştı. Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca’nın da aday adayları arasında bulunduğu ön seçimde sandıktan Ümit Karaaslan’ın ismi çıkmıştı. “Sakin Kent” Akyaka’nın CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Çalca, ön seçimde çıkan sonucu değerlendirdi. CHP’nin Ula’da köylü ve kentli ayrımı yaptığını savundu.

Çalca, CHP’den istifa ettiğini duyurdu, önümüzdeki günlerde Ula Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayacağını söyledi. Ahmet Çalca,yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı olarak görev yaptığım dönemde , partimin onurunu her zaman kendi namusum gibi korudum, yücelttim. Ancak Ula belediye Başkanı sürecinde siyasi iklimi yeniden yaratmak, Ula’nın yurttaşlarını katılımcı anlayışı ile bir yönetim olgusunu ortaya koymak,rekabet ortamı oluşturmak, ve yurttaşlarımızın hür ve özgür iradeleri ile kendilerini yönetecek belediye başkanlarını seçmeleri adına Cumhuriyet Halk Partisi, parti üyeliğimden istifa ettim. İlerleyen günlerde aday adaylığımı açıklayacağım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.