ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü ve Engelliler Haftası kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığında 44 Engelli yemin ederek askerlik görevini temsili olarak yerine getirdi.Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda...

ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175’inci yıldönümü ve Engelliler Haftası kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığında 44 Engelli yemin ederek askerlik görevini temsili olarak yerine getirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda Engelliler için düzenlenen törende Muğlalı 44 engelli genç yemin ederek askerlik görevlerini yerine getirdi. Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175’inci yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer,İl Jandarma Komutan vekili Jandarma Albay Necdet Koparan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Daşgın, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve engelli aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutan vekili Jandarma Albay Necdet Koparan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daima milletin yanında olduğunu, güvenlik ve diğer konularda da milletin emrinde olmayı kendine ilke edindiğini belirtti. Koparan, “Bu maksatla, engelli vatandaşlarımızın da kısa süreli de olsa kışla ortamı yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkân sağlamıştır. Biz de onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. Değerli aileler, evlatlarınız şimdi asker olmanın onur ve vakarıyla dimdik karşınızdalar. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki, sizler de bugün asker anası,babası, eşi veya yakını olmanın gurur ve onurunu yaşıyorsunuz. Her anne ve baba oğlunun askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak ister. Hepimizin bildiği gibi şu andan itibaren Mehmetçik adını alan evlatlarınız, yüce milletimizin de gurur kaynağıdır” dedi.

Muğla genelinden 44 engelli vatandaşın hazır bulunduğu temsili askerlik töreninde engelli askerler önce yemin etti. Yemin töreninin ardından engelli askerlerin belgeleri verildi. Belge töreninin ardından resmi geçit töreni ile tören sona erdi. Tören sonrası askeri gazinoda engelliler ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.