Çadır Hastanesi kuruldu

Sağlık Bakanlığının acil ve olağanüstü durumlar ile doğal afetlere hazır olma kapasitesinin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen Mobil Şişme Çadır Hastanesi’nin kurulum...

Çadır Hastanesi kuruldu

Sağlık Bakanlığının acil ve olağanüstü durumlar ile doğal afetlere hazır olma kapasitesinin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen Mobil Şişme Çadır Hastanesi’nin kurulum tatbikatı gerçekleştirildi. 506 metrekarelik alana ve 40 yatak kapasitesine sahip Şişme Çadır Hastane, Kışla Parkı içinde 2 saat gibi kısa bir süre içinde kuruldu.

Muğla ilinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibinde görevli 54 gönüllü sağlık personeli ile Mobil şişme Çadır Hastanenin kurulum tatbikatları yılda en az bir kere gerçekleştirilerek olası afetlerde en hızlı bir şekilde hazır tutulması ve hizmete girmesi hedefleniyor.

Şafak Turgut-Hüseyin Atılgan

Bilindiği gibi deprem kuşağında yer alan ülkemiz genelinde meydana gelen depremlerde ve diğer doğal afetlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybedersen binlercesi de yaralanıyor ya da sakat kalıyor. İlgili bakanlıklar ve kurumlar doğal afetlere hazır olma ve afet sırasında hızlı müdahale için çeşitli proje ve çalışmaları da hayata geçirmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de 2004 yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE). UMKE kurulduğundan bu yana bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürürken bu çalışmalardan en önemlilerinin başında da doğal afetlerde sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması için hayata geçirilen Mobil Şişme Çadır Hastaneleri. Mobil Şişme Çadır Hastanelerden birisi de Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Mobil Şişme Çadır Hastanesi’nin kurulum tatbikatı dün Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in de katılımı ile gerçekleşti. Mobil Şişme Çadır Hastane Kışla Parkı içinde 2 saat gibi kısa bir süre içinde şişirilerek kullanıma hazır hale getirildi. Muğla iline tahsis edilen bu hastane UMKE ekibinde görevli 54 gönüllü personel ile yılda en az bir defa kurulum tatbikatı gerçekleştirilerek olası doğal afetlerde hastane ve donanımlarının hazır tutulması ve hızlı bir şekilde hizmete açılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.