BYEGM’den anlamlı belgesel

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çanakkale Destanı’nı Aynalı Tüfek Belgeseli ile hafızalara işliyor. Hazırlanan belgeselde Çanakkale Gazileri ile yapılmış röportajlar da yer alıyor.1914 yılının Ağustos...

BYEGM’den anlamlı belgesel

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çanakkale Destanı’nı Aynalı Tüfek Belgeseli ile hafızalara işliyor. Hazırlanan belgeselde Çanakkale Gazileri ile yapılmış röportajlar da yer alıyor.

1914 yılının Ağustos ayında bir Ramazan günü çıkarılan Seferberlik kararı ile askere alınan ve Çanakkale’de savaşa giren Gazilerimiz şahitliklerini ve anılarını 35 yıl önce anlatmıştı. Şimdi o röportajlar gün yüzüne çıktı ve 100 yıl önceki Çanakkale Mahşeri yeniden büyük bir anlam kazandı.

Çanakkale’de çarpışmış 70’den fazla gazimizle 1980 yılında yapılmış röportajlar belgesel formatında ekranlara geliyor. 'Aynalı Tüfek' belgeseli 3 bölüm halinde TRT Haber’de yayınlanacak. Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı için yaptırılan Aynalı Tüfek, 1914 Ağustos ayında bir Ramazan günü çıkarılan Seferberlik kararı ile askere alınan ve Çanakkale’de savaşa giren gazilerimizin yaşadıklarını ekranlara getiriyor. 35 yıl önce yapılan röportajlardan derlenerek hazırlanan belgeselde, gazilerimizin çok çarpıcı şahitlikleri, hatıraları ve analizleri ile savaş döneminden görüntüler de yer alıyor.

Aynalı Tüfek-Çanakkale Belgeseli

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün hazırladığı belgeselde, dünyada eşi benzeri olmayan kahramanlık destanı savaşan gazilerin ağzından anlatılıyor.

Senarist ve yönetmenliğini Yaşar Taşkın Koç, müziklerini Cenk Yeles, seslendirmesini Erdal Küçükkömürcü ve kurgusunu Mustafa Yıldırım’ın yaptığı belgeselde kullanılan ses röportajlarını 1980 yılında Cahit Önder gerçekleştirdi.

 

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.