Buzağılar podyuma çıktı

Milas'ta bu yıl beşincisi düzenlenen ‘En Güzel Dişi Buzağı’ yarışmasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmayı düzenleyen Milas Süt Üreticileri Birliği, dereceye giren ve yarışmaya katılan çiftçiler hediye çekiyle...

Buzağılar podyuma çıktı

Milas'ta bu yıl beşincisi düzenlenen ‘En Güzel Dişi Buzağı’ yarışmasıyla renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmayı düzenleyen Milas Süt Üreticileri Birliği, dereceye giren ve yarışmaya katılan çiftçiler hediye çekiyle ödüllendirdi.

Milas Süt Üreticileri Birliği, düzenlediği ‘En Güzel Dişi Buzağı’ yarışmasıyla 5. Güney Ege Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda en çok ilgiyi toplayan etkinliklerden birine imza attı. Fuarın üçüncü gününde gerçekleştirilen yarışmada birliğe üye çiftçiler, dişi buzağılarıyla podyumda jüri karşısına çıktı.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Öztürk, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Süt Birliği üreticileri ve birçok vatandaşın izlediği yarışmaya toplam 7 dişi buzağı katıldı. İlçeye bağlı köylerden yarışmaya katılan buzağılar, tek tek podyuma çıkarılarak jürinin değerlendirilmesine sunuldu. Sahipleri tarafından allanıp pullanan buzağıların podyuma çıkarılırken inat etmesi ise ilginç ve komik görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Seyircilerden büyük alkış toplayan organizasyonda Sanatçı Turgut Taş’ta sahne aldı. Konserin ardından değerlendirmesini tamamlayan jüri; bir yarışmacının diskalifiye edildiğini, çiftçi Ali Dalgın’ın Beyza isimli buzağısının birinci, çiftçi Şenol Çelik’in Zeynep isimli buzağısının ikinci ve çiftçi Mehmet Sırım’ın Bahar isimli buzağısının üçüncü olduğunu açıkladı. Dereceye giren üreticiler, ödüllerini Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ve Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Öztürk’ten aldı. Ödül olarak Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından birinciye 500, ikinciye 300, üçüncüye 200 ve diğer katılımcılara da 50’şer liralık tarımsal ürün çekleri verildi. Düzenledikleri ilginç yarışmayla üreticileri onurlandırmayı ve onları motive etmeyi amaçladıklarını belirten Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Öztürk, fuarda en çok ilgi çeken etkinliklerden birine imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.