Büyükşehir’in, haşere ile mücadelesi sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı...

Büyükşehir’in, haşere ile mücadelesi sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yılın 12 ayı boyunca etkin bir şekilde sürdürdüğü sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına Bodrum’da da devam ediyor. Bodrum İlçesinde haşerelerin üreyebileceği fosseptik, havuz, su birikintisi gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yapan ekipler, vatandaşlara broşür ve afişler dağıtarak haşereyle mücadele konusunda bilgilendiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların sağlığı ve yaz aylarını daha rahat geçirebilmeleri için haşereyle mücadele ekiplerinin özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Hacı Koç; “Haşereyle mücadele ekibimiz, il genelinde etkin bir şekilde sürdürdüğü çalışmalar ile sivrisinek üreme alanlarının tespitini ve ilaçlamasını yapıyor. Ayrıca vatandaşlarımıza haşereyle mücadele konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapan ekiplerimiz, yaz dönemi başlamadan gerekli tüm önlemleri alıyor. Yaptığımız haşere mücadelesi ile Sıtma, Şark Çıbanı, Batı Nil Humması ve ülkemizde görülmeyen ancak son dönemlerde gündemde olan Zika virüsünün yol açtığı vektörel hastalıklara karşı çevresel koruma sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.