Büyükşehir’den personele Bütçe Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Belediyelerde Bütçe Hazırlanması ve Uygulanması” konularında eğitim semineri düzenlendi.Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa...

Büyükşehir’den personele Bütçe Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Belediyelerde Bütçe Hazırlanması ve Uygulanması” konularında eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde personele Başdenetçi Dr. Kadir Timurturkan tarafından 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Belediyelerde bütçenin hazırlanma süreci, bütçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken misyon, vizyon, stratejik amaçlar, stratejik hedefler, performans hedefleri, faaliyet / projeler gibi konularda bilgiler verildi. Eğitim seminerine Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ ve İlçe Belediyelerinden toplam 132 personel katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun verdiği bazı yetkiler ile birlikte, yüklediği bazı görevler de var. Bu yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek için kamu kaynağına ihtiyaç duyulmakta ve bu kaynağın doğru ve yerinde kullanılması bütçe ile sağlanmakta ve harcamalar bütçe doğrultusunda yapılmaktadır. 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra kurulan Büyükşehir Belediyemiz için öncelikle geçici bütçe hazırlandı, sonrasında da 2014 yılı ve 2015 yılı bütçesi hazırlandı ve uygulandı. Şu sıralarda da takvim gereği 2016 yılı bütçesi işlemleri yürütülmektedir. Bu programın amacı, önceki yıl bütçesinin yapılışında meydana gelen aksaklıklar var ise bunların yapılmaması, gerçekleşme oranlarının dikkate alınması ve ileriki çalışmalarınıza rehber olmasıdır."

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.