Büyükşehir Meclisi’nde logo tartışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi logosu ile ilgili Belediye meclisinde tartışmalar yaşandı. AK Parti, MHP ve DP üyeleri logosunun Muğla’nın genelini yansıtmadığı gerekçesi ile yapılan oylamada olumsuz oy kullandı.Muğla Büyükşehir...

Büyükşehir Meclisi’nde logo tartışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi logosu ile ilgili Belediye meclisinde tartışmalar yaşandı. AK Parti, MHP ve DP üyeleri logosunun Muğla’nın genelini yansıtmadığı gerekçesi ile yapılan oylamada olumsuz oy kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına Büyükşehir Belediyesi logosu damga vurdu. AK Parti, MHP ve DP’li üyeler yapılan oylamada olumsuz oy kullanırken, CHP’li üyelerin oyları ile Büyükşehir Logosu kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Gültekin Akça, “Logo Muğla’yı yansıtan bir logo değil. Daha üst düzey bir çalışma ile daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz” derken, DP Üyesi Mehmet Yılmaz Cesur Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’yı yansıtan bir amblemin yer almadığını söyledi.

Eleştirileri cevaplayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Hangi logo yapılırsa yapılsın tartışma her zaman vardır. Hiçbir şey bizi tam olarak tatmin etmiyor. Muğla tarihi bir dokunun üstüne oturuyor. Likya ve Karia medeniyetinin üstüne oturuyor. Tam olarak Muğla’ya özgü bir şey bulabilir miyiz diye araştırdık. Ama onu da bulamadık.  Güvercin, zeytin dalı gibi logo araştırması yapıldı. Onlarca logo çıktı karşımıza. Mevcut logodan çıkış noktamız, yüzde 68’i orman, bunu yeşille simgeledik. Denizimiz mavi, mavi ile simgeledik. Ortada güneşimiz ve 13 tane ilçemizi de yıldızlar ile bütünleştirdik. M harfini kalp şeklinde belirledik. Bu da birlikteliği, sevgiyi ve hoşgörüyü simgeliyor. Benim bir kartvizitim bile yok. Çünkü kartvizitimde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni simgeleyen logo yok. Resmi yazışmalarda maalesef hala logosuz yazışma yapıyoruz. Büyükşehir seçimleri biteli 5 ay oldu, hala logomuz yok. Muğla Büyükşehir belediyesi web sayfasında 8 bin 103 kişi logo ile ilgili oylamaya katıldı. Bunlardan Bin 468 kişinin oyları ile bu logo birinci seçildi” dedi.

Yapılan oylamada AK Parti, MHP ve DP üyeleri olumsuz oy kullanırken, CHP’nin oyları ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin logosu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.