Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kurban Komisyonu ile  Kurban Bayramı için kurban kesim ücretlerini belirledi ve mezbahalar, hayvan pazarlarındaki hazırlıklarına başladı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler...

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kurban Komisyonu ile  Kurban Bayramı için kurban kesim ücretlerini belirledi ve mezbahalar, hayvan pazarlarındaki hazırlıklarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlıklarını belirli alanlarda seçmeleri için pazarlarda ve sağlıklı kesim için mezbahalarda gerekli çalışmaları başlattı. Bayır ve Düğerek Hayvan Pazarı’nda gerekli bakım ve temizlik çalışmalarını yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hayvan pazarlarını kurbanlıklarını satacak esnaflara hazır hale getirdi. Ayrıca her iki hayvan pazarında küçük hayvan nakli için ücretsiz olarak hayvan pazarından Menteşe Mezbahası’na kadar nakil araçları hazırlandı. Hayvan pazarlarına  giriş yapacak kurbanlıkların muayeneleri, hayvan nakil belgeleri, hayvan pasaportları ve veteriner sağlık raporlarının kontrolleri için Veteriner Hekim görevlendirilecek.

İl Kurban Komisyonu Kararları gereğince büyükbaş kurbanlık hayvanların hijyen ve emniyet yönünden sadece kapalı ve kontrollü yerlerde kesimi yapılacak. Kurban Bayramı’nda Muğla ili sınırları içinde faaliyette olan Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahaları Menteşe, Marmaris, Milas mezbahaları tam kapasite ile vatandaşlara hizmet verecek. İl Kurban Kesim Komisyonu’nun kararı ile, kapalı olan Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Bodrum mezbahaları da Kurban Bayramı süresinde açık tutulacak ve vatandaşlar bu tesislerde kurbanlarını kesebilecek.  Bu tesislerin tamamında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizlik ve bakım çalışmalarını başlattı.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Kurban Bayramı’nda uygulanacak kesim ücretlerini de belirledi. Büyükbaş hayvan kesim ücreti 220 lira, küçükbaş hayvan kesim ücreti de 55 lira olarak belirlendi. Büyükbaş kurbanlıkların hisse oranında parçalanması istendiği takdirde  ise 130 lira ilave ücret alınacak. Ayrıca İl Komisyon Kararı gereğince; tespit edilen bu ücretlerin içinden tesis kullanım, elektrik ve su masrafları için, büyükbaş hayvan başına 50 lira  küçükbaş hayvan başına 20 lira Muğla Büyükşehir Belediyesi adına bankaya yatırılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Koç, vatandaşların Kurban Bayramı’nda kurbanlıklarını alırken ve kestirirken sıkıntı yaşamamaları için tüm tedbirlerin alındığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde Kurban Bayramı’na hazır olduklarını söyledi. Hacı Koç; “Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerimiz ve mezbahalarımızda hazırlıklarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı kurban alabilmeleri ve hijyenik ortamlarda kurbanlarını kesebilmeleri için tüm ilçelerimizle koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Mezbahalarımızda kesime getirilen kurbanlıkların evrakları olanları, geliş sırasına göre kesime alınacak ve İl Kurban Komisyonu’nda belirlenen fiyatlar uygulanacak. Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyor, mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.