Büyükşehir Hizmet Binası Temeli atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasının temeli düzenlenen bir törenle atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek olan yeni bina 5.5 milyon TL’ye malolacak. İnşaat 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek.Muğla Büyükşehir...

Büyükşehir Hizmet Binası Temeli atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasının temeli düzenlenen bir törenle atıldı. 4 katlı olarak inşa edilecek olan yeni bina 5.5 milyon TL’ye malolacak. İnşaat 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı. Menteşe İlçesi eski Köy Hizmetleri hizmet binası içinde yer alan ve 5 bin 400 m2 kullanım alanı bulunan ek hizmet binası yaklaşık 5 milyon 400 bin TL’ye malolması bekleniyor. Törene Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe, Yatağan, Kavaklıdere, Ula ve Dalaman Belediye başkanları ile daire başkanları katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da göreve başladıklarında en önemli konunun çöp deponi alanlarının eksikliği olduğunu söyledi. Başkan Gürün, “15 yıldır Bodrum’da vahşi depolama yapılıyordu. Bu güzide turizm merkezimizde her yıl olumsuz çıkıyor ve buna benzer olumsuzluklar yaşanıyordu. Halen bu devam etmekte. Yaptığımız çalışmada Bodrum çöp deponi alanının ihalesini yaptık. Ayrıca Muğla merkez Menteşe’de çöp deponi alının ihalesi bitti ve yer teslimi yapıldı. Fethiye’de mevcut çöp deponi alanının kapasitesi dolduğu için burasının da ihalesini yaptık. Milas’ta da çalışmalarımız var. Bürokratik bir süreçten dolayı ihalesini henüz yapamadık. Hafriyat alanı konusunda tek bir hafriyat alanımız vardı. Buna ilave olarak da 8 hafriyat alanı daha yaptık. ” dedi.

Otogarlar taşınacak

Otogarların yerleşim merkezleri dışına çıkarılması konusunda da çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Gürün, “Şu anki mevcut binalarımız personelimizin ihtiyacını karşılamıyor. Birçok birimimiz kiralık binalarda hizmet veriyor. Muğla’nın bir başka sıkıntılı konusu otogarlar. İlçelerimizdeki tüm otogarları yerleşim merkezlerinin dışına taşıyacağız. Bodrum’da otogar şehrin merkezinde kalmış durumda ve trafik açısından büyük sıkıntı yaratıyor. Bodrum otogarı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu otogarımızı mutlaka şehir merkezinin dışında bir alana taşıyarak şehit içi trafik akışını rahatlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının temeli törene katılan protokol tarafından atıldı.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.