Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temel atma töreninde, basın mensuplarına akreditasyon yapılmamasına rağmen Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muhabiri Kayber Avcı’nın akreditasyonu olmadığı...

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temel atma töreninde, basın mensuplarına akreditasyon yapılmamasına rağmen Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muhabiri Kayber Avcı’nın akreditasyonu olmadığı gerekçesiyle tören alanından çıkarılarak halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasını Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama geldi.

Geçtiğimiz Pazar günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temel atma töreninde, tören öncesi basın mensuplarına akreditasyon uygulaması yapılmamasına rağmen meslektaşımız Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muhabiri Kayber Avcı’nın akreditasyonu olmadığı gerekçesiyle tören alanından çıkarılmasına Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama geldi.

Cemiyet Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Cemiyet Başkanı Cem Kaytan, bu gelişmeyi büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği en büyük yatırım olan ve gerek Muğla ili gerekse çevresine sağlık alanında büyük katkılar ve kolaylıklar sağlayacak olan, 114 milyon 270 bin TL’lik ihale bedelli Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kurulacak olması halkımızda olduğu kadar Muğla’da görev yapan biz basın mensuplarını da büyük bir sevinçle karşılanmıştır.Fakat, hastanenin temel atma töreninde yaşanan talihsiz olay bu sevincimizi gölgelemiş cemiyetimiz yönetimi ve bütün üyelerini ziyadesi ile üzmüştür.

Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu , Muğla Protokolü ve vatandaşların da katıldığı temel atma töreninde meslektaşımız Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muğla Muhabiri Kayber Avcı’ya uygulanan ayrımcılık bütün bu güzelliklere gölge düşürmüştür. “ dedi.

Tören öncesi akreditasyon uygulaması yapılmamasına karşın Kayber Avcı’nın tören alanından çıkarılmasının, halkın haber alma özgürlüğü ve hakkının engellendiği anlamına geldiğini vurgulayan Kaytan; “Muğla Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü tarafından temel atma töreni için basın mensuplarına akreditasyon uygulaması yapılmamasının yanında, törene katılmak isteyen yazılı ve görsel medya temsilcileri tahsis edilen Sağlık Müdürlüğü aracı ile alınarak tören alanına intikal etmişlerdir ve meslektaşlarımız arasında Kayber Avcı da yer almıştır.

Ne var ki; tören öncesi Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun tören alanına intikal etmesinden çok kısa bir süre önce organizasyon görevlileri tarafından Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muhabiri Kayber Avcı, akreditasyonu olmadığı gerekçesiyle haber kaynağı ve alanından görevliler tarafından çıkartılmıştır.

Bu tavır ve uygulama ile sadece görevini yapmakla yükümlü olan ve geçimini gazetecilikle sağlayan emekçi arkadaşımız Kayber Avcı’nın görevini yapması engellenmemiş, halkımızın anayasal, demokratik ve insanı anlamda haber alma hakkı engellenmiştir.

Bu gelişme sonrası İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri kendilerine verilen talimat doğrultusunda hareket ettiklerini söylemişlerdir.

-Görevliler bu talimatı nereden almışlardır?

-Sadece görevini yapmak için tören alanında bulunan meslektaşımız Kayber Avcı hangi gerekçe ile tören alanında uzaklaştırılmıştır?

-Temel atma töreni için basın mensuplarına akreditasyon uygulanmamasına rağmen, Kayber Avcı niçin akredite olmadığı söylenerek alandan çıkarılmıştır?

-Bir gazetecinin görev yapmasını engelleyenler Kayber Avcı’dan ve dolayısıyla servis yaptığı ajansın ve gazetenin okurlarından özür dileyecekler mi?

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu sorulara cevap beklerken, böylesi bir talihsiz olayın bundan sonraki süreçlerde yaşanmamasını temenni ediyor ve meslektaşımız Kayber Avcı’nın maruz kaldığı bu uygulamayı kınıyoruz. “diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.