Büyük Yunus birincilikle döndü

24.The Bodrum Cup Geleneksel Ahşap Yatlar B Klasmanı Sarı Bayrak’ta birinci olan 'Büyük Yunus' yatı dokuz kişilik ekip ile mücadele ederek Marmaris’e birincilik ile döndü.Bodrum’da yapılan ödül töreninin ardından Marmaris...

Büyük Yunus birincilikle döndü

24.The Bodrum Cup Geleneksel Ahşap Yatlar B Klasmanı Sarı Bayrak’ta birinci olan 'Büyük Yunus' yatı dokuz kişilik ekip ile mücadele ederek Marmaris’e birincilik ile döndü.

Bodrum’da yapılan ödül töreninin ardından Marmaris Deniz Ticaret Odası Denizci Evi’nde düzenlenen törende Marmaris DTO Başkanı Hasan Mengi tarafından yıllardır Marmaris’te Mavi yolculuk yapan Büyük Yunus yatının Sahibi Emin Buldanlı’ya bir ödül daha verildi. Marmaris DTO Başkanı Hasan Mengi plaket töreninde yaptığı konuşmada Büyük Yunus’un ekibini başarılarından dolayı kutlarken, bu başarının Marmaris için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Mengi, Uluslararası Bodrum Cup Yarışları'nda kendi kategorisinde birinci olan "Büyük Yunus" teknesi sahibi Emin Buldanlı'ya, 24 senedir Marmaris'i ve 2 senedir de Kayra Yelken Kulübünü başarı ile temsil ettiği ve birçok sene olduğu gibi bu sene de Marmaris'e birincilik kazandırdığı için bu plaketi vermeyi uygun gördüklerini söyledi. Mengi Marmaris adına yapılan denizcilik faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını belirterek, "Muğla ili olarak en uzun deniz kıyısına sahibiz ancak bu oranda denizden faydalanamıyoruz. Marmaris'te denizciliğin yapılabilmesi için iskeleye, marinaya, çekek yerine, tersaneye ihtiyaç var. Elbette çevreye duyarlı olmak gerekiyor. Tüm bunları doğaya ve çevreye zarar vermeden yapabiliriz" diye konuştu.

Emin Buldanlı da konuşmasında kendini ve ekibini başarılardan dolayı plaket veren Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi’ye teşekkür ederken, 24 yıldır yarışlara katıldığını ve yarışlarda bir çok ödül aldığını ifade etti. Buldanlı, ayrıca; Ahşap Yelkenli Yat yarışının benzerinin Marmaris’te yapılmasının Türkiye’de ve Uluslar arasında tanıtımda katkıları olacağını kaydederken Marmaris’te Deniz Turizmi’nin gelişmesinde çok önemli etkisinin görüleceğini vurguladı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.