“Bütünşehir’de el pençe divan dileniriz”

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği İzmir ve Çevresi Bölge Toplantısı, Selçuk’ta yapıldı.Tarihi Kentler Birliği’nin Trakya, Batı Karadeniz ve Göller Havzası’ndan sonra dördüncü ve 2012’nin son bölge toplantısı...

“Bütünşehir’de el pençe divan dileniriz”

Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği İzmir ve Çevresi Bölge Toplantısı, Selçuk’ta yapıldı.

Tarihi Kentler Birliği’nin Trakya, Batı Karadeniz ve Göller Havzası’ndan sonra dördüncü ve 2012’nin son bölge toplantısı Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının en büyük önceliği ise ortak doğal ve kültürel değerlerin etrafında koruma öncelikli iş birliklerinin hayata geçirilmesi oldu.

Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sürmeli Otel’de gerçekleştirilen toplantıya ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün yanı sıra İzmir’den çok sayıda belediye başkanı ve Ege Bölgesi'ndeki pek çok kentin yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliği’nin kurulmasıyla, kültürel ve tarihi alanda adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı başladığını belirtti. Birliğin o günden bu yana çok ciddi bir yol aldığını kaydeden Gürün sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye Başkanları, kurullardan çıkarken kendini talan ve yıkıma giden bir kişi gibi hissediyor. Finans konusunda, sıkıntımız var. O zamanki Kültür ve Turizm Bakanı tarafından emlak vergilerinden yüzde 10 koyarak yaratılan finans, yeni Bütünşehir yasasıyyla elimizden alınmak üzere. Bunun önüne geçmek gerekiyor. Bu hesap, Valilik ve Hükümet tarafından denetlenir. Ama bu para, mutlaka Büyükşehir bünyesine verilmelidir. Merkeze giderse, biz el pençe divan bu parayı dilenmeye devam ederiz. Demokrasiye inanıyorsak, yerel yönetimlere mutlaka güvenmeli ve kıskanılmadan, bonkörce yetki ve kaynaklarını arttırmalıyız. Kendi kentimizde başta kültür varlıkları olmak üzere her konuda yaptığımız hareketleri, İzmir merkezli bir bölge bütünlüğü içinde uyumla yürümeliyiz. Her koyun kendi bacağından asılır mantığıyla değil, el ele tutuşmalıyız ve birlikte horon tepmeliyiz.”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.