Bülbüloğlu: Suriye Krizi turizmi etkilemez

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu Suriye'deki krizin turizmi etkilemeyeceğini belirtti. Bülbüloğlu; “Rusya operasyonunun geçtiğimiz hafta son ermesi nedeni ile 2013 yılına ilişkin Nisan...

Bülbüloğlu: Suriye Krizi turizmi etkilemez

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu Suriye'deki krizin turizmi etkilemeyeceğini belirtti. Bülbüloğlu; “Rusya operasyonunun geçtiğimiz hafta son ermesi nedeni ile 2013 yılına ilişkin Nisan ayında başlayarak Rusya pazarı satışlarımız kesinlikle etkilemeyecektir. Bu sıcak bir olay değildir. Henüz turizmi etkileyecek bir unsur olarak yansıması olmadı” dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) genel kurulun ardından yeni yönetimi görev bölümünü de gerçekleştirdikten sonra basınla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu; “İç pazardaki gelişme bizleri mutlu ediyor. Yerli turist ağırlamak bizlere gurur veriyor. İç pazardaki erken rezarvasyon alışkanlıkları turizmcimize faydalı oluyor. Yollarımızdan meydanlarımıza kadar Marmaris’teki olumlu gelişmeler iç pazarada katkı sağlıyor” dedi. Yönetim kurulunun şehir dışında görevleri dolayısıyla 3 üyesinin dışında tam kadro hazır bulunduğu toplantıda üyeler tek tek kendilerini tanıtarak düşüncelerini de paylaştı.

GETOB’un yeni başkanı Bülent Bülbüloğlu yaptığı konuşmada, GETOB’un yeni yönetim kurulu olarak yerel basın ile bir tanışma toplantısı ile bir araya gelmek istediklerini ifade ederek; “Geçmiş dönemde olduğu gibi Marmaris ve çevresinin turizmcilerini dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için hepimiz gönüllülük esasına dayalı olarak buradayız” dedi.

“İngiliz pazarında kayıp beklemiyoruz”

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu İngiltere pazarındaki 2012 yılındaki düşüşün 2013 yılında devam etmeyeceğini ve 2012 yılı ile aynı düzeyde satışın yapılmasını beklediklerini kaydederek , pazarlardaki düşüşlerden dersler çıkartarak alternatif pazarlara yöneldiklerini ifade etti. Erken rezervasyonun iç pazara canlılık getirdiğini alternatif Pazar olarak iç pazarı daha dikkate almalarının altını çizen Bülbüloğlu; “İzmir başta olmak üzere İstanbul fuarlarında aktif görevler alacağız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Komisyonlarımız çalışacak. İç pazardaki gelişme bizleri mutlu ediyor. Yerli turist ağırlamak bizlere gurur veriyor. İç pazardaki erken rezarvasyon alışkanlıkları turizmcimize faydalı oluyor. Yollarımızdan meydanlarımıza kadar Marmaris’teki olumlu gelişmeler iç pazara da katkı sağlıyor” diye konuştu.

Kurban bayramında Antalya’daki otellerin sanatçı ağırlıklı programları nedeni ile yerli turistin tercih sebebi olduğunu belirten Başkan Bülbüloğlu Kurban bayramında Marmaris’teki bir çok otelin açık olmasına karşın fazla bir hareketlilik beklemediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.