Bugün işçilerin bayramı

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi Yönetim kurulu ve üyeleri adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.1 Mayıs’ın tarihi hakkında da bilgi veren Erçelik; “Bundan 129 yıl önce...

Bugün işçilerin bayramı

TES-İş Sendikası Yatağan Şubesi Yönetim kurulu ve üyeleri adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.

1 Mayıs’ın tarihi hakkında da bilgi veren Erçelik; “Bundan 129 yıl önce 1 Mayıs 1886 yılında Amerikan İşçi Sınıfı, Sendikaların öncülüğünde başta günlük çalışma süresinin 8 saate düşürülmesi, ücretlerin arttırılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, kadın ve çocukların çalışma şeklinin yeniden düzenlenmesi amacıyla patronlara ve siyasi iktidara karşı genel grev başlattılar.

Bunun üzerine Siyasi İktidar ve Patronlar, 3 Mayıs günü grev kırıcılarını ve provokatörlerini  işçilerin üzerine silahlarla saldırtır. Polis olayları bastırmak bahanesiyle işçilere ateş eder. Fabrikalar bombalanır ve eylemler kanla bastırılır. Bu saldırılarda 6 işçi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı, 3 Sendikacı tutuklandı. 2’si cezaevinde öldürüldü 1 tanesi idam edildi.

1889 Paris’te yapılan 2. Enternasyonal toplantısında öldürülen sendikacıların ve işçilerin mücadele anısına 1 Mayıs gününün Dünya İşçilerinin Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü olması kararlaştırıldı ve 1890 yılından sonra tüm Dünya’da İşçi Sınıfının olduğu her yerde, 1 Mayıs İşçi Sınıfının “Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü ”  olarak kutlanmaya başlamıştır.”dedi.

Muğla’da sendikaların ortaklaşa olarak bugün düzenleyeceği mitinge bütün vatandaşları da davet eden Erçelik şunları söyledi.” TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK Konfederasyonlarının düzenlediği, Meslek Odaları ve diğer Demokratik Kitle Örgütlerinin katkı sunacağı 1 Mayıs Miting ve Yürüyüşü bu yıl Muğla’da gerçekleşecektir.

TES-İş ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şubeleri, her yıl olduğu gibi bu yılda beraber hareket ederek omuz omuza 1 MAYIS İşçi Bayramını Muğla’da kutlama kararı almıştır.

Tüm Dünya’da ve ülkemizde olduğu gibi bölgemizdeki işçi sınıfının, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını, Enerji ve Maden işçisi üyelerimiz ve organlarımız adına kutlarız.”

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.