BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ?

DEMEKKİ İSTEYİNCE OLUYORMUŞ

Oh be. Havalar ısındı, çiçekler açtı, bahar geldi, Muğlaspor yendi…

Ben ilkokuldayken babam beni hep Muğlaspor maçına götürürdü. Statta oturacak yer zor bulurduk. Babam sevinince sevinir, kızınca bende kızardım. Birde stada girerken bozuk paraları bana verirdi, çok mutlu olurdum. Çocukluk işte. Demem o ki, ben Muğlaspor sevdasıyla büyüdüm.

Lise, üniversite derken o aralar çok takip edemedim ama yaklaşık 4 yıldır Muğlaspor’u yakından takip ediyorum.

3 Nisan Pazar günü Muğlaspor kendi sahasında çok kritik bir maç oynadı. Bölgesel Amatör Lig’inde kalma mücadelesi veren Muğlaspor, Bornova Yeşilovaspor’u 2-1 mağlup etti. Gerçekten şaşılacak bir durum. Allah nazarlardan korusun mu desem, şeytanın bacağını kırdık mı desem bilemiyorum. Belki de Ramazan ayı uğurlu gelmiştir.

Zira Muğlaspor’un düşme potasındaki rakiplerinden Çine Madranspor da kendi sahasında Lider Efeler 09 SFK'yı 2-0 mağlup etti. Eğer bu maçı kaybetseydik, kulüp kapanmaya kadar giderdi bence. Bu maç adeta can suyu oldu.

Bu hafta statta bir şey dikkatimi çekti. Protokol tribününde adeta çıkartma vardı. Şimdi tek tek isimleri saymak istemiyorum ama o koltukların hepsi doluydu.

Resmen uzun zaman sonra Atatürk Stadında birlik beraberlik duygusu vardı. Muğlaspor için özlenen bir duygu. O duygu stada olumlu yansıdı.

Muğlaspor siyaset üstü bir kurum. Konu Muğlaspor olunca bütün siyasi görüşler bir araya gelebiliyor. Gelmeli de. Bu nedenle Muğlaspor yıllardır bu kurumsal yapısıyla tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden bir kurum oldu. Ama son bir kaç yıldır bunu göremiyoruz. Çünkü iş çıkar meselesine döndü ve siyaset yapıldı, birlik desen zaten yok.

Maç esnasında gözlemlediğim bir şey var. Tugay Eruzun’un penaltıdan vurduğu golle durumun 1-1 eşitlendiği sırada yanlış olmasın şimdi hatırlamıyorum bir oyuncu tribüne dönerek, seyirciyi coşturmak istedi.

Bu ne demek biliyor musunuz, manevi destek demek. Evet, maddiyat önemli ama Muğlaspor’un tek eksiği manevi destek. Buradan bir gazeteci olarak değil, bir Muğlalı olarak sesleniyorum. Muğlaspor’a sahip çıkın!

Kişi ayırt etmeden sormak istiyorum. Madem stada gelebiliyordunuz, destek olabiliyorsunuz. Neden bu takım bu hale gelene kadar destek çıkmadınız? Demek ki isteyince oluyormuş, bunu bu maç gayet güzel gördük.

Yıllarca oturdunuz, son maç stada koştunuz. Sormazlar mı adama, bu zamana kadar neredeydiniz diye?

Ha bu arada kadınlar futboldan anlamaz demeyin, öyle bir anlarız ki feleğiniz şaşar.

Son olarak, bir daha kendi sahamızda maç kazanırsak, bize kolbastı değil, zeybek oynamak yakışır. Bu da buradan çağrımdır. Hadi kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.