“Bu topraklarda yaşıyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından üniversite AKM salonunda “Milletimizin Onur Abideleri, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz“ paneli düzenlendi. Panelde...

“Bu topraklarda yaşıyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından üniversite AKM salonunda “Milletimizin Onur Abideleri, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz“ paneli düzenlendi. Panelde konuşan Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, “Biz eğer bugün burada ise, bu topraklar üzerinde yaşıyorsak, buna vatan savunması için şehit düşen, gazi olan o büyük insanlara borçluyuz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A salonunda düzenlenen “Milletimizin Onur Abideleri, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz” paneli üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Panele, Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Rektör Vekili Yusuf Ziya Erdil, Muğla Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. MSK Üniversitesi ile Muğla Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen panel öncesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından gazi ve şehit aileleri ziyaret edilerek aileler hakkında geniş bir biyografi sunumu yapıldı.

Panelin açılışında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Volkan Coşkun, şehitlik ve gazilik kavramını onur sayan bir millet olduğumuzu belirterek, “Bu kavramlar türk milletini daime güçlü kılmıştır. TBMM’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı vermiştir. Bu topraklar şehitlerimizin kanları vatan kılınmıştır” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Yusuf Ziya Erdil, savaş yaşamamış diye söylenen Muğla’nın kurtuluş savaşında ülke savunmasının her alanında bir evladının şehit düştüğünü belirterek, “Muğlalılar nerede savaş varsa, oraya koşmuş, oraya yetişmiş. Gencecik yüreklerini oralarda bırakmış ve bizim bu vatana sahip olmamız için çok büyük bir uğraş sarf etmiş. Bu yetmemiş, Yemen, Azerbaycan, Kırım, Doğu Türkistan'daki şehitliklerde Muğlalı şehitler vardır. Bu topraklar ve bu vatan için canlarını, kanlarını verenler hiç yapmadan verdiler. Bu bilinci öğretmenlerimiz öğrencilerimize yayarlarsa, unutmaz ve unutturmazlarsa bizim vatan sevgimiz ve ülkemizin gelişimi için dünyanın barışı için yapacağımız uğraşın boyutu çok daha fazla artacaktır” dedi.

Şehit ve gazilerin her zaman minnet ve saygı ile anıldığını belirten Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, dedesinin kurtuluş savaşında Samsun’dan yaya olarak yola çıkarak, Ankara ve ardından İzmir’e kadar geldiğini belirtti. Kurt, “Ben de bir gazi torunuyum. Her ailede bir gazi veya şehit vardır. Ailelerimiz gazilerimiz ve şehitlerimiz ile gurur duyar. Biz eğer bugün burada ise, bu topraklar üzerinde yaşıyorsak, buna vatan savunması için şehit düşen, gazi olan o büyük insanlara borçluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Özgür Yıldız, Gazi Albay Sezai Kanlıyar, Gazi Uzman Jandarma Metin Gülay ve Yıldıray Aydın “Milletimizin Onur Abideleri, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz” konusunda panel verdiler.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.