Bu okulda zil çalmıyor

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin şartlanmasını engellemek amacıyla zil çalma uygulaması kaldırıldı.Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Milas’ta ilk kez uygulanan bir uygulama başlattı. Yeni başlayan eğitim öğretim...

Bu okulda zil çalmıyor

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin şartlanmasını engellemek amacıyla zil çalma uygulaması kaldırıldı.

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Milas’ta ilk kez uygulanan bir uygulama başlattı. Yeni başlayan eğitim öğretim dönemiyle birlikte okulda ders giriş ve çıkışlarında zil çalmayacak.

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdür Artun Küçük yeni uygulamanın öğrencilerin şartlanmaya bağlı psikolojik baskılarını kaldırarak, derslerde başarı oranının arttırılmasının amaçlandığını ifade ederek; “2013–2014 eğitim öğretim yılında öğretmenler kurulu kararını İlçe Müdürümüze sunduk ve kabul gördü. Bizde böyle bir uygulama başlattık. Bundan sonra okulumuzda zil çalmayacak. Böylece öğretmen ve öğrenci üzerindeki şartlanmaya bağlı psikolojik baskıyı azaltacağını ve okuldaki motivasyonu arttıracağını düşünüyoruz.”dedi. Küçük, bugüne kadar kazanılmış olan alışkanlıklardan dolayı biraz zorluk yaşanabileceğini anacak bunu da kısa sürede atlatacaklarına inandıklarını belirtti.

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesi de yaz tatili boyunca Milas Belediyesi desteğiyle yenilenerek halkın hizmetine sunuldu. Bundan sonra okul saatleri dışında okul bahçesi vatandaşlar tarafından dinlenme yeri olarak kullanılabilecek.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.