“Bu kararı kamu vicdanı kabul etmeyecektir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklama, bir süredir Silivri’de görülen ve çeşitli tartışmalara neden olan davanın sonucu değerlendirildi. Kararın ibretlik bir karar olduğuna dikkat...

“Bu kararı kamu vicdanı kabul etmeyecektir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklama, bir süredir Silivri’de görülen ve çeşitli tartışmalara neden olan davanın sonucu değerlendirildi. Kararın ibretlik bir karar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu kararı kamu vicdanı kabul etmeyecektir” denildi.

Cumhuriyet değerlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı da vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“ İktidar, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini ortadan kaldırma görevini ısrarla sürdürmektedir.

Yurt savunmasının en önemli gücü olan Türk Silahlı Kuvvetlerini etkisiz hale getirmek için, yaşamlarını ülkeleri için gözü kapalı feda etmeye hazır, yurtsever ordu mensuplarını BALYOZ adlı dava ile Silivri ve Hasdal’da tutsak eden yargı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız yargısı değil, İktidarın yargısıdır.

İktidarın; ülkemiz ve ulusumuz üzerine kurulu planların uygulayıcısı olduğu artık gün gibi ortadadır,bu amaçla kendi yargı sistemini, kendi yargıçlarını, mahkemelerini oluşturarak kendisine verilen görevin önünde engel oluşturan tüm ulusalcı güçleri yok etmek için çalışmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aydınlarına yönelik kıyımların amacı budur.

Bu güdümlü yargı, bu gün beklenen ve aslında bilinen kararını açıklamıştır;

Karar; iktidarın yargıçları tarafından kendilerine verilen görevin sonuçlandırılmasından ibarettir ve ülkenin dirliği ve birliğinden yana olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiyerarşik yapısını bozarak, elini, kolunu bağlamak ve bertaraf etmek amaçlıdır.

Mahkemenin kararı, dava açılmadan verilmiştir, duruşmalar kurgulamadır. Yurtsever aydınlar yıllarca tutsak edilmiş, savunma hakları kısıtlanmış,hatta yok sayılmış, sahteliği kanıtlanmış delillere itibar edilmiş, sonuçta iktidarın, ülke üzerinde, bugün artık açıklıkla gördüğümüz tehlikeli amaçlarını, 2003’te gören TSK’nın komuta kademesini bertaraf eden karar bu gün yüzlerine okunmuştur.

Ama bu kararlar, yargı tarihinde Cumhuriyet’e ihanet belgesi olarak yer alacaktır. Gelecek kuşaklar bu kararları ibretle okuyacaklardır. Bu davanın tüm sanıkları bizim onurumuzdur”

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.