BU ÇAĞDA BU KAFA

Fethiye’de bir berber işe geç geldiği gerekçesiyle çırağının boynundan halatla motosiktlete bağlayarak çarşıda gezdirdi.Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir berber işe gelmediği gerekçesiyle 11 yaşındaki çocuğun boynuna...

BU ÇAĞDA BU KAFA

Fethiye’de bir berber işe geç geldiği gerekçesiyle çırağının boynundan halatla motosiktlete bağlayarak çarşıda gezdirdi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir berber işe gelmediği gerekçesiyle 11 yaşındaki çocuğun boynuna halat bağlayıp, internet kafeden berber dükkanına kadar motosikletle sürükledi. Yaşananları dehşetle izleyenler polise haber verince, berberin yakınları olayı "şaka" diye geçiştirmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde berberlik yapmakta olan İ.A bu gün işe gelmediği gerekçesiyle yanında çalıştırdığı 11 yaşındaki B.A.G isimli çocuğun internet kafede olduğunu öğrendi. Berber İ.A öğle saatlerinde 20 L 1367 plakalı motosiklete binerek çocuğun bulunduğu aynı mahalledeki internet kafeye gitti. Çocuğu kafeden çıkartıp yanında getirdiği halat şeklindeki ipi boynuna bağladı. İpin bir ucunu da motosiklete bağlayan İ.A, motosikleti çalıştırıp 11 yaşındaki B.A.G İsimli çocuğu dükkânına doğru çekmeye başladı. Berber İ.A bu haliyle çocuğu dükkaa doğru getirirken; yolda bu manzarayı görenler durumu hemen polise bildirdi.

Dövünce işe gelmemiş

Fethiye Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ihbarın yapıldığı bölgede doğruca berber dükkanına gitti. Polis, berber İ.A’yı göz altına alırken olayda kullanılan motosiklet ve ipe el koydu.Polis yol boyunca güvenlik kamera görüntülerini tek tek inceleyerek bu görüntülere el koydu. Patlangıç Ortaokulu 6. sınıfta okuyan 11 yaşındaki B.A.G, “Beni dövmüştü. İki tokat attı. Bende işe gelmedim. Bu yüzden beni gelip buldu. Boynuma ip dolayıp,bir ucunu da motosiklete taktı.Yol boyunca berber dükkanına kadar böyle getirdi.Bana 3-4 lira harçlık veriyordu.Ben okul dışında yaz tatilinde yanında durup,çalışıyordum” dedi.

Çevredeki vatandaşlar, “Berber arkadaş çocuğun ailesini iyi tanıyor. Ceza amacıyla değil,şaka yapmıştır" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Polis otosuna bindirilip ifadeye götürülen berber İ.A. ise gazetecilerin sorularına “Ortada büyütülecek bir şey yok” diye cevap verdi. Olay yerinde toplanan berberin yakınları ise yaşananları şaka olarak geçiştirmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.