Bozacı, Cinsiyet Ayrımı Raporu’na dikkat çekti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Dünya Cinsiyet Raporu’ndaki Türkiye’nin durumuna dikkat çekti.Dünya’da kadın sorunlarının olduğu gibi Türkiye’de...

Bozacı, Cinsiyet Ayrımı Raporu’na dikkat çekti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Dünya Cinsiyet Raporu’ndaki Türkiye’nin durumuna dikkat çekti.

Dünya’da kadın sorunlarının olduğu gibi Türkiye’de de bulunduğunu belirten Bozacı, “ Dünya Cinsiyet Ayrımı Raporu’nda; Türkiye Kadınların İş Gücüne Katılımında 126’ıncı, parlamentodaki kadın sayısı açısında 121’inci, ekonomik katılım ve fırsatlarda kadın erkek eşitliğinde ise 129’uncu sırada yer alıyor. “ dedi.

Bu sonuçların erkek egemen kültürlü beslenen düşüncenin ürünü olduğunu vurgulayan Bozacı; “ Emekçi kadın da, okumuş, okumamış kadında, yoksum ve zengin kadın da bu sistemin acısını çekmektedir. Bizim ülkemizde kadın olmak baskıcı, iki yüzlü bir toplumda nefes almak demektir. Kadını erkeği eşit görmeyen bir iktidarın söylemi kadın bedeninin ipotek zihniyeti ile “3 çocuk, 5 çocuk” söylemleri ortaya sermektedir.

Yönetim kademelerinde erkek kadının önündedir. Kadın yükselebilmesi için daha çok çalışması ya da kadınlığını daha fazla öne çıkarması gerekmektedir.

Kadınlar üzerinde her türlü sömürü ve baskıya son verecek kadının toplumsal ve siyasal yaşama etkin bir şekilde katılımını sağlayacak olan demokrasi mücadelesidir. Mücadele kadınlar için eşitliğin ve özgür gelişimin önünü açacaktır. Nüfusun yarısını oluşturan bizler nüfusun diğer yarısıyla aynı haklara sahibiz. Sorunlarımızdan kurtulmak için kadın hakları mücadelesine yapacağımız katkı çok önemlidir. Bütün bu istem ve duygularımla Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.