BOYTAV’dan tanıtım atağı

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) 2013 Eylül-2014 Nisan Turizm Fuarları dönemine hızlı başladı.BOYTAV, 24-27 Eylül tarihleri arasında Paris IFTM Top Resa, 10-12 Ekim tarihleri arasında St. Petersburg CIS Travel Market, 17-19...

BOYTAV’dan tanıtım atağı

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) 2013 Eylül-2014 Nisan Turizm Fuarları dönemine hızlı başladı.

BOYTAV, 24-27 Eylül tarihleri arasında Paris IFTM Top Resa, 10-12 Ekim tarihleri arasında St. Petersburg CIS Travel Market, 17-19 Ekim tarihleri arasında TTG Rimini ve 24-27 Ekim tarihleri arasında da Çin’in Kumning şehrinde düzenlenen CITTM Kumning uluslararası turizm fuarlarına katılarak Bodrum’u tanıttı.

Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon, dünyada 185 ülkenin ve 5 bine yakın destinasyonun turizm pastasından pay alabilmek için turizm fuarlarında tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Bodrum’un bir yıl içinde 30 ülkede tanıtım faaliyetlerinde bulunacağını işaret eden Başkan Kocadon, bu amaçla ilk olarak bir ay içinde Fransa, Rusya, İtalya ve Çin’deki turizm fuarlarına katıldıklarını açıkladı.

Katıldıkları dört fuarla ilgili olarak bilgiler veren Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon, “2012 yılında Muğla’ya gelen 128 bin 032 Fransız turistten 109 bin 108 kişi Bodrum’a geldi. Rusya’dan yılda 15 milyon turist yurtdışına çıkıyor, Türkiye’ye gelen 3 milyon 599 bin 925 turistten 38 bin 978 kişi Bodrum’u seçiyor. Bodrum’a gelen Rus turist sayısını arttırmak için ST. Petersburg CIS Travel Market fuarından sonra MITT Moskova turizm fuarına da katılacağız. Önümüzdeki yıl Bodrum’a Rusya’dan 65 bin Rus turistin gelmesini hedefliyoruz. Türkiye ve Bodrum standına olan ilgiyi arttırmak amacıyla fuar ziyaretçileri arasında yaptığımız tatil çekilişinde Gündoğan’da bulunan The Blue Bosphorus Hotel’de 1 hafta 2 kişilik her şey dahil tatil hediye edilmiştir. İtalya’dan 2012 yılında yurtdışına seyahat etmek amacıyla çıkan 30 milyon kişinin 730 bini Türkiye’ye gelmiş olup Bodrum’a gelen İtalyan turist sayısı 14 bin 746 kişidir. Ekonomik nedenlerden dolayı 2013 yılında İtalya’dan yurtdışına çıkışlarda ve turizm amaçlı harcamalarda yüzde 8 azalma olmuştur. İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen TTG Rimini’de BOYTAV Üyesi Milas-Bodrum Havalimanı Müdürü Giuseppe Russo ve ekibi, Air Berlin, Mistral Air, Meridiana, Livingston havayolu firmaları ve Twizz, Phone & Go, In Viaggi, Su e Giu Per il Mondo, Renk Travel, Gartour, Tau Viaggi isimli tur operatörleri ile 2014 yılında Bodrum’a gelecek İtalyan turist sayısını arttırmak için görüşmeler yaptı” şeklinde konuştu.

Çin’den yılda 70 milyon kişinin turizm amaçlı yurtdışına çıktığını dikkat çeken başkan Kocadon sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bodrum 2 yıldan beri istikrarlı bir şekilde Çin’de düzenlenen turizm fuarlarına katılmaktadır. Geçmiş yıllarda Türkiye’de diğer turizm destinasyonları yurtdışı tanıtımında ön plana çıkarken son dönemde BOYTAV dünyanın her yerinde Bodrum’un tanıtılması için büyük çaba harcamaktadır”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.