Botanik Dünyasına yolculuk

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde TÜBİTAK destekli “Botanik Dünyasına Yolculuk-2 Projesi” başlıyor.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde , TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen...

Botanik Dünyasına yolculuk

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde TÜBİTAK destekli “Botanik Dünyasına Yolculuk-2 Projesi” başlıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde , TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen “Botanik Dünyasına Yolculuk 2” Projesi 16 Haziran 2014 tarihinde başlıyor.

5. sınıf öğrencileri için hazırlanan projeye 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu (Yatağan), Madenler Ortaokulu (Yatağan), Kadıköy Ortaokulu (Fethiye), Nermin Osman Akça Ortaokulu (Denizli), Kale Ya Tu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu (Denizli)’undan toplam 30 öğrenci ve 6 öğretmen katılıyor.

“Botanik Dünyasına Yolculuk 2” isimli bu projede katılımcılar; botanik, ekoloji, kimya ve sanat temelli etkinlikler yaparak, yaşayarak bitkilerin sırlarını keşfedecek. Bu projeyle katılımcıların bitkiler hakkında açık ve anlaşılır bilgi elde etmeleri, bitkilere olan farkındalıklarının arttırılması, fenne ve bitkilere yönelik tutumlarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje boyunca katılımcılar herbaryum örnekleri, bitkisel yağ ve aromalar kullanılarak yapılmış sabun, bitkilerle boyanmış ipler kullanılarak dokunan ve Milas (Muğla) kültürünü yansıtan motifleri içeren anahtarlık, gözlük kılıfı, cep telefonu kılıfı, bitkilerle boyanan yumurta kabuklarından yapılan kukla ve mozaik sanatı çalışmaları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Florası Kataloğu gibi ürünler oluşturacaklar. 9 gün sürecek olan proje,  Köyceğiz Ağla bölgesi botanik gezisi ve öğrencilerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsü’ne fidan ekmeleri ile 24 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.