Bosna Hersek ile dostluk ve ticaret köprüsü

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Bosna Hersek Federasyonu Esnaf Odası, Zenicko Dobojskog Bölgesi Esnaf Odası ve Merkez Bosna Esnaf Odası arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.Bosna Hersek’ten Muğla’ya gelen heyet,...

Bosna Hersek ile dostluk ve ticaret köprüsü

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Bosna Hersek Federasyonu Esnaf Odası, Zenicko Dobojskog Bölgesi Esnaf Odası ve Merkez Bosna Esnaf Odası arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bosna Hersek’ten Muğla’ya gelen heyet, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı ziyaret etti. 27 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette heyette, Merkez Bosna Ekonomi ve Tarım Bakanı Sedzad Milanovic, Turizm Bakan Yardımcısı Osman Buzzam, Bosna Hersek Federasyonu Esnaf Odası Başkanı Mensur Bektic, Zenicko Dobojskog Bölgesi Esnaf Odası Başkanı Ahmet Alic, Merkez Bosna Esnaf Odası Başkanı Sefir Gasal, Kosova Prizren Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş, Kosova Parlementosu Milletvekili Fikrim Damka bulunan isimler arasında yer aldı. Heyeti MUTSO adına Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar ve Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil başta olmak üzere Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ağırladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Türkiye ve Bosna Hersek, ilişkileri ve sıcak diyalogları tarihe uzanan iki kardeş ülkedir. Gerek siyasi, gerek ekonomik gerekse ticari ilişkilerimiz oldukça güçlüdür. Bu güce dayanarak, Muğla olarak ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerimizi daha da pekiştirmemiz gerektiği düşüncesindeyim. Muğla bir turizm kenti. Ancak bunu sadece klasik deniz kum güneş odaklı bir turizmi olarak görmek doğru olmaz. Alternatif turizm olanaklarıyla, coğrafyasıyla, yaşam kalitesi ve insan yapısıyla Muğla bir güzellikler bütünü. İki ülke arasında vizesiz giriş yapılabiliyor olması göz önünde bulundurularak, tur operatörlerinin ve seyahat acentalarının da desteği ile turizmde daha yoğun etkileşimler sağlanabilir. Turizmin yanı sıra Muğla, ekonomik olarak üreten ve gelişen bir şehir. Mevcut dostluk ilişkileri göz önüne alındığında, karşılıklı yatırımların arttırılması gerektiği düşüncesindeyim. Bu bağlamda, gerçekleştirilen bu ziyaretin ve imzalanacak protokollerin, üyelerimiz ile Bosnalı işadamlarımız arasında bir işbirliğine öncülük etmesini temenni ediyoruz.”

Ercan’ın ardından kürsüye gelen Merkez Bosna Ekonomi ve Tarım Bakanı Sedzad Milanovic, “Kardeş ülkeye geldiğimizi biliyor ve kendimizi vatanımızda gibi hissediyoruz. Bu ilk gelişimiz olmasına rağmen hem siyasi hem de ekonomik olarak Valilik, Belediyeler ve Odalar ile bir takım görüşmeler gerçekleştirmiş olduk. Turizm, tarım ve diğer ekonomik alanlarda eminim ki bu ziyaretlerin ardından artışlar yaşanacaktır. Sizleri Bosna’ya davet ediyoruz. Bu görüşmeleri daha da arttırabilirsek iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. ” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil Muğla’nın rakamları, sektörleri ve yatırım olanaklarına ilişkin bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Bosna Hersek Federasyonu Esnaf Odası Başkanı Mensur Bektic ise söz alarak şöyle konuştu: “Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederiz. 1884 yılında kurulan Odanızın çalışmalarını da gördükten sonra bu ortamı görmek oldukça umut vaat edici. İlk kez Ticaret Odaları ile birlikte böyle bir protokol imzalıyoruz. 100 yılı aşkın geçmişiniz ile tecrübelerinize ihtiyacımız var.”

Bektic’in konuşmasının ardından, sektörleri ile Bosna Hersek’i tanıtıcı video filmler gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından MUTSO ile Bosna Hersek Federasyonu Esnaf Odası, Zenicko Dobojskog Bölgesi Esnaf Odası ve Merkez Bosna Esnaf Odası arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.