BOSKİ HIZ KESMİYOR

Bodrum Belediyesi Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ), asbest boruların değiştirilmesi ve su depolarının rehabilitasyonunu, açıklanan tarihten önce tamamlayacak.Bodrum Belediyesi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)...

BOSKİ HIZ KESMİYOR

Bodrum Belediyesi Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ), asbest boruların değiştirilmesi ve su depolarının rehabilitasyonunu, açıklanan tarihten önce tamamlayacak.

Bodrum Belediyesi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yapmış olduğu toplam 18.9 milyon Avro tutarındaki kredi anlaşması sonucu yapılan ihale ile yüklenici firma ve Bodrum Belediyesi Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ), Bodrum yerleşim merkezindeki sağlık açısından uygun olmayan asbest boruların değiştirilmesi ve Bodrum Belediyesi’ne ait toplam 6 adet su deposunun rehabilite edilerek yenilenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bodrum Su Projesi adı verilen bu proje kapsamında Gümbet bölgesindeki 17 kilometre uzunluğunda su isale hattı yenilemesi bitirilip, depoların rehabilitasyonunda da yüzde yüzde 80’lik kısım tamamlandı. Proje dahilinde Yokuşbaşı su deposunun rehabilitasyonu ve Yeniköy Mahallesi - Turgutreis Caddesi - Sanayi Sitesi üzerindeki su isale hatlarının yenilenmesi ile ilgili altyapı çalışmalarının yapıldığı bildirildi. Projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki su isale hattı yenilenecek.

Olumsuz hava şartlarına rağmen BOSKİ’nin olağanüstü temposuyla devam etmekte olan çalışmalara ilişkin yüklenici firmanın iş bitirme süreci Mart 2014 olmasına rağmen hızlı bir çalışmayla su depolarının rehabilitasyonu ile Yeniköy Mahallesi - Turgutreis Caddesi -Sanayi Sitesi üzerinde bulunan su isale hatlarının yenileme çalışmaları Ocak 2014 sonu itibariyle tamamlanacak.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.