BOSİAD-Okan Üniversitesi işbirliği

Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) ile Okan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.Bekir Okan’ın Vakıf Mütevelli Heyet Başkanlığını yaptığı Okan Üniversitesinin çalışmaları, Bodrum’da BOSİAD...

BOSİAD-Okan Üniversitesi işbirliği

Bodrum Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) ile Okan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bekir Okan’ın Vakıf Mütevelli Heyet Başkanlığını yaptığı Okan Üniversitesinin çalışmaları, Bodrum’da BOSİAD ile işbirliği içinde ortak yapılacak. Protoko l törenine, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey ile BOSİAD Başkanı Mustafa Er katıldı. İmzalanan Protokol sonrası bir açıklama yapan Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, Bodrum’da yapılan bu protokol ile birlikte BOSİAD aracılığıyla Bodrum ile aramızda bir köprü oluşturduklarını vurgulayarak şunları söyledi “Bu protokol ile İstanbul’da ki Okan Üniversitesi olarak, elimizdeki akademik bilgi birikimini, beceriyi, tecrübeyi Bodrum Halkına aktarmayı planlıyoruz. Bunun karşılığında tabi BOSİAD’ dan da Bodrum halkının hayata ilişkin tecrübelerini de bir şekilde kendi öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Bizim Bodrumlu öğrencilerimiz var şimdi onların anne babalarına da burada eğitim faaliyetlerimizi getirmek istiyoruz’’ dedi.

Karacabey, Bodrum’da hem kişisel eğitim yönünde hem de halka dönük, sertifikasyon anlamında turizm sektöründen aile danışmanlığına kadar geniş alanlarda eğitimler planlayacaklarını ve çok kısa bir zaman içerisinde bunları hayata geçireceklerini belirtti.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Okan Üniversitesi ve BOSİAD’ın işbirliği ile yapılan protokolün çok büyük ufuklar açtığını vurgulayarak şunları söyledi “Bu iki köklü kuruluşumuzun sayesinde Bodrum’da eğitim başta olmak üzere çok çeşitli projelerin uygulanması mümkün olacaktır. Yapılan bu protokol bir başlangıçtır, çok güzel çalışmalar ve projeler olacaktır. Bizde Kaymakamlık ve Devlet olarak elimizden geldiği kadarıyla bu iki kurumumuza destek olacağız’’ diye konuştu.

BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Er, eğitime çok önem veren bir dernek olduklarını dile getirerek “Okan Üniversitesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Rektör Yardımcımız Bodrum’a gelerek BOSİAD ın yeni dernek merkezini inceleyerek bu protokolü yapmaya karar verdik. Bundan sonra eğitim ile ilgili olarak ne varsa Okan Üniversitemiz bize destek olacak. Türkiye’de kentsel dönüşüm konusunda araştırmalar yapan tek üniversite olan Okan Üniversitesi Bodrum Yarımadasında kentsel dönüşüm başta olmak üzere eğitim çalışmaları ile ilgili ne yapılacaksa bizde onlara önderlik, yerel anlamda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız’’ şeklinde konuştu.

Okan Üniversitesi ile BOSİAD arasında imzalanan bu protokolün amacı, Üniversite ve kurum arasında çok yönlü işbirliği sağlamak olarak belirlendi. Taraflar bu amaç doğrultusunda birlikte eğitim programları geliştirmeleri; ortak panel, sempozyum, seminer düzenlenmesi, ARGE çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri yürütülebileceği belirtiliyor.

İmzalanan Protokole göre, karşılıklı mutabık kalacakları her türlü işbirliği yapışabilecek. Tarafların yükümlülükleri, Kurumun sağlayabilecekleri olanaklar ise, “Üst düzey yöneticilerin akademik çalışmalarına destek vermesi, staj ve yarı zamanlı çalışma olanakları sağlanması. Ortak projeler yürütülmesi” olarak sıralanıyor.

Okan Üniversitesinin sağlayabileceği olanaklarda ise, Kuruma özel sertifika programlarının oluşturulması ve indirim uygulanması. Kurumla birlikte yeni sertifika programları oluşturulması ve yürütülmesi. Danışmanlık, bilirkişi, uzmanlık hizmetlerinden yararlanma olanağı sağlanması. Üniversite akademik kadrosu tarafından verilecek olan bu hizmetler, hizmeti verecek olan akademik personelin belirleyeceği program çerçevesinde uygulanacaktır” ifadeleri yer alıyor.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.