Boğazı geçmek için hazırlanıyor

Down Sendromlu Milli Yüzücü Caner Ekin İstanbul Boğazını yüzerek geçmek için antrenmanlarını Ölüdünez’de yapıyor. Ekin’e Otistik genç Nihat Cevheri çalışmalarında eşlik ediyor.Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin,...

Boğazı geçmek için hazırlanıyor

Down Sendromlu Milli Yüzücü Caner Ekin İstanbul Boğazını yüzerek geçmek için antrenmanlarını Ölüdünez’de yapıyor. Ekin’e Otistik genç Nihat Cevheri çalışmalarında eşlik ediyor.

Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, İstanbul Boğazı'nı bir kez daha yüzerek geçmek için yapılacak yarışmanın hazırlıklarını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl yine Ölüdeniz’de yapıyor. Down sendromlu Caner Ekin (32) bu kez yarışmaya birlikte katılacağı otistik engelli Nihat Cevheri (19) ile birlikte Ölüdeniz lagününde kulaç atarak İstanbul Boğazını yüzerek geçmeye hazırlanıyor. Caner Ekin antrenörü Osman Akdemir ile birlikte 10 gün boyunca 20 Temmuz'da İstanbul boğazında yapılacak yarışmanın hazırlıklarını Ölüdeniz Otel Meri’deki kampta yapıyor. Özel sporcular Caner Ekin ve Nihat Cevheri Ölüdeniz'de kulaç atarlarken antrenör Osman Akdemir de kano ile bu sporcuları takip edip taktik veriyor.

Son üç yıldır İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen Caner Ekin, 26. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nı geçen yılki derecesini bu yıl egale etmek istiyor. Ölüdeniz Hotel Meri’de Antrenörü Osman Akdemir ile birlikte her gün 7 kilometrelik yüzme çalışması yapan Dovn Sendromlu milli yüzücü Caner Ekin, 20 Temmuz’da yapılacak yarışmada yine birinciliği kapmak ve geçen yılki derecesini egale etmek için Ölüdeniz’in mavi sularında çalışıyor. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına bu yıl otistik sporcu Nihat Cevheri ile hazırlanan Dovn Sendromlu milli yüzücü Caner Ekin'i antrenörü Osman Akdemir, babası Savaş Ekin ve Annesi Nursel Ekin’de yakından takip ediyor.

Kısa adı ZİÇEV olan Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı sporcusu olan Caner Ekin “Bu yıl da Asya’dan Avrupa’ya 6 buçuk kilometre yüzerek birinci olmak istiyorum” dedi. Otistik sporcu Nihat Cevheri de Ölüdeniz'i çok sevdiğini Caner Ekin ile çok iyi çalıştıklarını boğazı kendisinin de mutlaka geçeceğini söyledi.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Genel Koordinatör ve Antrenör Osman Akdemir ise 20 Temmuz’da yapılacak bu yarışmada özel sporcularımız Caner Ekin’e ve otistik Nihat Cevhere çok güvendiğini söyledi. Akdemir, "Son üç yıldır Ölüdeniz’de günde 7 kilometre yüzerek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına hazırladığım Caner Ekin ve Nihat Cevheri bu yılda başarılı olacaktır. Caner Ekin yarışmada geçen yılki derecesini egale edecektir” dedi. Akdemir "Ölüdeniz'de 4 yıldan bu yana Caner Ekin'i İstanbul Boğazındaki yarışmaya hazırlıyorum. İstanbul Boğazında motorlu taşıtlar olduğu için burada yaptığımız çalışmayı yapamıyoruz. Caner Ekin dünyada ilk maraton yüzen Down Sendromlu sporcudur. Daha fazla özel sporcunun boğazı geçmesi için çalışmalar yapıyoruz. Milli Olimpiyat Komitesi ile yaptığımız görüşmelerde bu yıl Down Sendromlu Caner Ekin, Sami Kiraz (17) ve Otistik Nihat Cevheri‘nin yarışmaya katılmasını istedik. Hatta bu yarışmanın önümüzdeki yıl uluslar arası yapılması için talepte de bulunduk. 7-8 Ülke davet edip uluslar arası bir yarışma haline getirilmesi için çabalarımız var. Ölüdeniz'de çalışma imkânı sağlayan Otel Meri yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.