Boğalar, öğrenciler için güreşti

Muğla’nın Ula ilçesinde, öğrencilere burs vermek için boğa güreşi tertiplendi. Ula’da bir grup boğasever’in 24.kez organize ettiği Geleneksel Boğa Güreşi bu kez öğrencilere burs vermek tertiplendi. Tertip Komitesi üyeleri...

Boğalar, öğrenciler için güreşti

Muğla’nın Ula ilçesinde, öğrencilere burs vermek için boğa güreşi tertiplendi. Ula’da bir grup boğasever’in 24.kez organize ettiği Geleneksel Boğa Güreşi bu kez öğrencilere burs vermek tertiplendi. Tertip Komitesi üyeleri Halilibrahim Ekiz, İlker Aktaş ve Muhammet Mehmet Barut, “ Elde edilen geliri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ula dışında, Ulalı öğrenci kardeşlerimize vereceğiz. Bu vesileyle destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz”dediler.

Güreş Ula Akkayaaltı mevkiinde, yaklaşık 100’e yakın ünlü boğanın katılımıyla gerçekleşti. Güreşseverler Valilik, Büyükşehir Belediye, Kaymakamlık, Menteşe Belediye, İlçe Emniyet Amirliği, Ağalık, Tertip Komitesi ve Merhum Akif Kürşat anısına yapılan kupalı güreşleri ayakta alkışladılar. Sabahın erken saatlerinde güreş alanını dolduran boğa severler, kıran kırana mücadelelere şahit oldular.

Baş güreşinde Kızılağaç’dan Hüseyin Armutçuoğlu’nun ‘Yandım Ali’ ile Ula’dan Muhammet ve Mutlu Barut kardeşlerin ‘Ağabey’le güreşti. Yaklaşık 10 dakikalık güreş sonunda ‘Ağabey’ kazandı. Başüstü güreşinde Milas’dan Kahraman Akar’ın ‘Dallas’ ile Erbeyli’den Tunç Aydın’ın ‘Erbeyli’ isimli boğaları güreşti. Dallas rakibini sahadan kaçırdı. Süper Baş güreşinde Yeşilyurt’tan Zeynel Dişsiz’in ‘Katliam’ ile Aydın Köprüova’sından Ecevit Badak’ın ‘Felaket’ karşı karşıya geldi, Katliam güreşi kazandı. Valilik Kupasında Ula’dan Muhammet ve Mutlu Barut Kardeşlerin ‘Karaosman’ ile Kafaca’dan Ercan Mermi’nin ‘Deliyürek’ güreşti. Güreşi ‘Karaosman’ kazandı. Kaymakamlık Kupasını Ula’dan İlker Aktaş-Berkay Gürsel’in ‘Babaninoğlu Noyan’ ile Kötekli’den Hüseyin Demir’in ‘Poyraz’ güreşti. ‘Babaninoğlu Noyan’ kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını kupasını Yeşilyurt’tan Zeynel Dişsiz’in ‘Karakatliam’la, Balıkgöl’den Mustafa Acele’nin ‘Kahraman’ güreşti. Karakatliam kazandı. Menteşe Belediye Başkanlığı kupasında Yerkesik’den Zahir Çolak’ın ‘Orakefe’ ile Ula’dan İlker Aktaş’ın ‘Kabak Enişte’ güreşti. ‘Kabak Enişte’ kazandı. Ula İlçe Emniyet Amirliği Kupasını Hasan Oğuz’un ‘Sarıefe’ ile Kafaca’dan İrfan Kallem’in ‘Karaefe’ güreşti. ‘Sarıefe’ kazandı. Tertip Komitesi kupasını Sultanhisar’dan Akif Soytürk’ün ‘Yakışıklı’ ile Ula’dan Ercan Yavuz’un ‘Beylül’ güreşti. ‘Yakışıklı’ kazandı. Ağalık Kupasında Akauzunlar’dan Yüksel Altunel’in ‘Kesikkulak’la, Bozköy’den Erdoğan Zeybek’in ‘Zeybek Efe güreşti. Güreşi ‘Zeybekefe’ kazandı. Centilmenlik Kupasında Aydın Kayacık’dan Mehmet Özcan’ın ‘Ladin’ ile Yerkesik’den Soykan Kardeşlerin ‘Çakıcıefe’ güreşti. ‘Ladin’ kazandı.

Ula Gençlik Kupası güreşinde Ercan Yavuz’un ‘Dürüst’ ile Yeşilyurt’dan Zeynel Dişsiz’in ‘Faryalı’ güreşti. ‘Dürüst’ kazandı. Merhum Akif Kürşat anısına yapılan güreşte, Milas Yeniköy’den Kahraman Akar’ın ‘Kılıçaslan’ ile Balıkköy Mustafa Acele’nin ‘Karaali’ güreşti. ‘Karaali’ kazandı.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.