Boğalar arenaya çıktı

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi’nde boğa güreşleri düzenledi. Boğa güreşlerine Ege bölgesinin farklı noktalarından yaklaşık 180 boğa katıldı.Yatağan ilçesi Akgedik Mahallesi’nde bu yıl ilki düzenlenen...

Boğalar arenaya çıktı

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi’nde boğa güreşleri düzenledi. Boğa güreşlerine Ege bölgesinin farklı noktalarından yaklaşık 180 boğa katıldı.

Yatağan ilçesi Akgedik Mahallesi’nde bu yıl ilki düzenlenen boğa güreşleri festivalinde boğalar kıran kırana güreştiler. Güreşlere Muğla ve Aydın başta olmak üzere Ege bölgesinden yaklaşık 180 boğa katıldı. Güreşlerde boğalar kıran kırana güreşirken boğa sahipleri de heyecandan yerlerinde duramadı. Güreşi kazanan boğaların sahipleri büyük sevinç yaşadılar. Sıcak havaya rağmen vatandaşlar boğa güreşlerine yoğun ilgi gösterdiler. Vatandaşlar güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorkları üzerinde izlediler. Güreşlerde bazı boğalar bariyerleri aşarak saha dışına kaçtı. Boğa güreşlerinde görevliler danaları kontrol etmekte zorluk çektiler. Boğa güreşlerinde Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı personeli de güvenliği sağladılar. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri güreşleri orman alanı içerisinde izleyen vatandaşlara da orman yangınları konusunda dikkat edilmesi, ormanlık alanda ateş yakılmaması konusunda uyarıda bulundular.

Güreşler hakkında bilgi veren Akgedik Mahallesi Muhtarı Yaşar Uğur; “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz güreşleri korkarak başladık. Fazla destek olmaz diye düşündük. Gelenek göreneklerimizi yaşatmak için biz güreşlerimizi gelecek yıl da en iyi şekilde yapacağız. Bu sene bazı hatalarımız olmuştur. Güreşlerimize yaklaşık 180 adet boğa katılmıştır. Belki daha fazlası var eksiği yok. Amacımız halka hizmet, insanlarımıza hizmet, güreşlerimizin, geleneklerimizin, göreneklerimizin devam etmesi açısından biz sürdürmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak mahallelerde düzenlenen bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını belirten Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Belediye olarak örf ve adetlerimizin yaşatılması için yapılan her türlü etkinliğe destek veriyoruz. Yatağan Belediyesi olarak Deve güreşleri ve kültür sanat festivalleriyle vatandaşlarımızı bir araya getirmek ve onlarla birlik-beraberlik duygularını pekiştirmek bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu tür katkılarımız bundan sonra da devam edecektir. Yine diğer mahallelerden gelen isteklere de gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.