Boğa, Muğla’nın il oluşunun 99. Yılını kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Cumhuriyetin 89. yılını ve 30 Ekim 1913 tarihinde Aydın’dan ayrılarak il olan Muğla’nın il oluşunun 99. yılını kutladı.Muğla’nın 30 Ekim 1913 tarihinde Aydın’dan ayrılarak il olduğunu...

Boğa, Muğla’nın il oluşunun 99. Yılını kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Cumhuriyetin 89. yılını ve 30 Ekim 1913 tarihinde Aydın’dan ayrılarak il olan Muğla’nın il oluşunun 99. yılını kutladı.

Muğla’nın 30 Ekim 1913 tarihinde Aydın’dan ayrılarak il olduğunu belirten Ali Boğa; “Cumhuriyetimizin 89. yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Kutlu olsun. Bugünse Muğla'nın il oluşunun 99. yılını kutluyoruz. Hayırlı olsun. 30 Ekim 1913 yılında Aydın’dan ayrılarak müstakil bir il olan ve 2013 yılında il oluşunun 100. yılını kutlayacağımız İlimizin, 2013 yılında nasıl bir görünüm kazanması, nasıl bir Muğla olması yönündeki hayallerimizi gerçekleştirme yolunda son kez ve kesin olarak düşünme zamanı. 2008 yılında yaptığımız Çalıştayda ortaya konan; 'Kırsal ve kıyısal bütünleşmesini sağlamış, kültürel ve doğal dokusunu koruyan, her bölgesinde sürdürülebilir kalkınmayı sektörel uyum içerisinde gerçekleştirmiş, eğitim, kültür, turizm, üretim ve ihracat merkezi Muğla' hedefini gerçekleştirmek için artık elele verme zamanı.

1920'de Ankara'da açılan 1. Dönem Büyük Millet Meclisi’ne 6 milletvekiliyle katılan Muğla milli mücadelede üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmişti. Şimdi ise globalleşen dünyada sahip olduğu büyük potansiyeli geliştirme, planlı ve sürdürülebilir bir kalkınmayı hayata geçirme ve Marka Şehir olma yolunda büyük adımlar atarak üzerine düşeni yapmak durumundadır. Bunun için seçilmiş ve atanmış tüm yöneticileri, medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Muğla halkı ile dünyanın her yerinde Muğla'ya gönül vermiş insanları işbirliği yapmak durumundadır. İşbirliği ve Koordinasyon, Eğitim, Planlama, Yatırım ve Üretim ile Tanıtım ve Pazarlama alanlarındaki hızlı ve etkili adımları hep birlikte atmak ümit ve kararıyla tüm Muğlalıların bu güzel gününü kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.