Bodrumlu şoförlerden Büyükşehir’e rest

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın Bodrum şehir içi hatların düzenlemesinde Bodrum Şoförler Odası’nı muhatap almaması odanın tepkisini çekti. Oda Başkanı Hasan Kablı, CHP üyeliğinden istifayı...

Bodrumlu şoförlerden Büyükşehir’e rest

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın Bodrum şehir içi hatların düzenlemesinde Bodrum Şoförler Odası’nı muhatap almaması odanın tepkisini çekti. Oda Başkanı Hasan Kablı, CHP üyeliğinden istifayı gündeme getirirken, asker kökenli Ulaşım Daire Başkanına seslenerek ‘Burası askeriye değil, Bodrum’ dedi. Bodrum İlçesinde 2 bini aşkın hat ve hak sahibi üyesi bulunan Bodrum Şoförler Odası Başkanı Kablı, durumun düzeltilmemesi durumunda hesabın sandıkta sorulacağını belirtti.

“Büyükşehir bizi muhatap görmüyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin kendilerine ‘fiyatların yüksekliği, araç sayısının yetmemesi’ gibi uyarıda bulunmadığını ileri süren Kablı, “Şoförler odası olarak her türlü adımı attık. Fiyatları indirilelim dedik, sefer sayısını uzatalım dedik. Bu konuda tüm minibüs kooperatif başkanlarımız ile görüştük ve yazılı rapor hazırladık. Odamız üyesi tüm minibüs kooperatiflerine bağlı araçlarımızın garaj giriş-çıkış parası ödemesine rağmen, ÖTV’li mazot almamıza ve gelirimizin % 30’unu vergi olarak devletimize vermemize rağmen dedik ki, minibüslerimize Muğla Büyükşehir Belediye denetiminde yazalım ve örnek olarak Turgutreis-Bodrum 5 TL olan ücreti 4 TL’ye indirelim. Ama tüm bu iyi niyetimize rağmen Muğla Büyükşehir bizi muhatap görmüyor” dedi.

“Şoför esnafımızın hakkını yedirmeyiz”

2 bin üyemiz var bunu 4 ile çarptığınızda 8 bin kişi ekmek yiyor bu sektörden, biz şoför esnafının haklarını korumak için bu göreve seçildik ve şoför esnafının haklarını da kimseye yedirmeyiz. Ulaşımda araç kalitemiz yeniledik turizme yakışır son model araçlar ile çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir bizi ciddiyete almıyor 13 İlçe içinde Milas ve dalaman bize ayak uyduruyor. Muğla Büyükşehir’e dilekçe verdik dilekçenin hepsi bizde mevcut tüm belde başkanlarımızın yazılı imza aldım fiyatı geriye çekelim dedim. Ama maalesef bizi kale alan yok ve karşımızda muhatap bulamıyoruz. Belediye arabalarının kalkmasını istemiyoruz” dedi.

“Burası askeriye değil”

Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Daire Başkanlığına asker kökenli bir başkan seçmiş. Ama asker zihniyetiyle ben yaparım, ben ederim demekle bu iş olmaz. bu tür zihniyetten hiçbir zaman fayda gelmemiştir. Bu zihniyeti de an ve an biz yaşıyoruz. Ulaştırma Daire Başkanı Sayın Alper Kolukısa ‘ben bilirim’ diyor ‘ben yaparım’ diyor ama sosyal Belediyecilik anlayışı bu değildir. Burası askeriye değil, burası Bodrum. Asker kökenli başkana Bodrum’u esir ettirmeyiz. Muğla’da bir tabir vardır ‘Sakarın altı, Sakarın üstü’ diye. En fazla oy Bodrum’da olduğunu düşünür isek, önümüzdeki seçimlerde umuyorum Bodrum sakarın altında kalmaz, bunu da önümüzdeki günlerde görürüz”

“CHP’den istifa ederim”

Bodrum Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, bu tür uygulamalar devam ettiği sürece siyasi tepkilerinin çok ciddi olacağını belirterek, “Üç gün önce CHP Bodrum ilçe başkanına gittim ve kendisine rapor konuyu ilettim. Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı olarak ben ve bu sektörde çalışan tüm esnaf arkadaşlarımız ve ailelerinin CHP üyeliğinden istifa edeceğini kendisine bildirdim. CHP İlçe Başkanı bana ayın Ocak ayının 13’üne kadar süre verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşeceğini ve bana bilgi vereceğini ifade etti. Bundan sonra istifa mı edeceğiz, yoksa yola devam mı edeceğiz bu bize verilecek cevaba bağlı. 3 ay sonra seçim var, daha sonra Belediye seçimleri. Bunun da cevabını şoför esnafı sandıkta verir” derdi.

“Destek bekliyoruz”

Bodrum’da yaşanan sıkıntılar ile ilgili tüm siyasi partilerden destek beklediklerini açıklayan Kablı, “Muğla ve Bodrum İlçemizdeki tüm siyasi ve bürokratlardan bize destek vermelerini bekliyoruz. Ulaşım sektöründe çalışan esnaf arkadaşlarımın Başkanı olarak üyelerimin haklarını korumak ve kollamak zorundayım. Büyükşehir’in bize yardımcı olmasını ve taleplerimizi karşılamalarını istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.