Bodrum’dan sonra Marmaris de sele teslim

Marmaris ilçesi ve çevresinde meydana sağanak yağış nedeniyle, Hisarönü köyü Değirmenyanı mevkiinde bir çok ev ve iş yerini su bastı, tarım arazileri zarar gördü.İlçede cumartesi akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece...

Bodrum’dan sonra Marmaris de sele teslim

Marmaris ilçesi ve çevresinde meydana sağanak yağış nedeniyle, Hisarönü köyü Değirmenyanı mevkiinde bir çok ev ve iş yerini su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

İlçede cumartesi akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde etkisini artırarak sağanağa dönüştü. İlçe merkezinde küçük taşkınlar yaşanırken, Hisarönü köyünde dere yataklarının taşması nedeniyle su baskınları meydana geldi. Değirmenyanı Mahallesi'ndeki bir çok ev, iş yeri ve tarım arazileri su taşkınlarından zarar gördü. Dağdan gelen sel sularının denize ulaşacak yol bulamayınca denize çevirdiği Değirmenyanı’nda bir çok evde maddi hasar meydana geldi. Köylüler, taşkında çok sayıda kümes hayvanının telef olduğunu söyledi.

Köyde yaşayan vatandaşlardan Şeref Şimşek selden dolayı evinin sular atında kaldığını ve çok sayıda kümes hayvanının telef olduğunu söyledi. Şimşek, "Gece saatlerinden itibaren yağış artarak devam etti. Sabah uyandığımızda evimiz, ahırlarımız ve arazilerimiz sular altında kaldı. Köy muhtarından kepçe talebimiz oldu suların boşaltılması için ancak talebimizi geri çevirdi. Çok mağdur olduk" dedi.

Öte yandan, jandarma ve polis ekipleri vatandaşlara yardım etmek için hazır halde bekletilirken, yaşanan su taşkınları ve sel nedeniyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.