Bodrum’da yıkımlar durduruldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptığı kıyı denetimleri ile gündeme gelen kaçak yapılaşmada bugün başlaması beklenen yıkımlar, idare mahkemesi kararı ile durduruldu.Muğla Çevre ve Şehircilik...

Bodrum’da yıkımlar durduruldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptığı kıyı denetimleri ile gündeme gelen kaçak yapılaşmada bugün başlaması beklenen yıkımlar, idare mahkemesi kararı ile durduruldu.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Bodrum Torba Mahallesi Kaynar mevkisinde 3297 numaralı parselde başlaması beklenen yıkım çalışmaları, Thor Otel yetkililerinin müracaatı üzerine Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin kararı ile durduruldu. Yıkım yapılması beklenen otele yıkım ekipleri gelmedi. Ancak idare mahkemesi kararı tebliğ edilmeyen belediye zabıtası, asayiş ve ambulans ekipleri bölgeye geldi. Otelin giriş kapısında bulunan güvenlik kulübesi duvarına asılı bulunan idare mahkemesinin durdurma kararını gören ilgililer geri döndü.

Otel kapısı önüne canlı yayın araçları ile çok sayıda gazetecinin geldiğinin öğrenen Otel Genel Müdürü Göktan Bal, basın mensuplarına otelin kapılarını açarak içeride çekim yapmalarına izin verdi. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Gökhan Bal, otellerinin 16 bin metrekare özel arazi üzerine kurulu olduğunu, ruhsat almak için müracaatlarının olduğunu, sorunun sadece kendi otelleri ile ilgili olmayıp Bodrum Torba bölgesinde genel bir sorun olduğunu ifade etti.

Aber Metal Konstrüksiyon İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi ve Simetri Mermer Granit İnşaat Taahhüt Taşımacılık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi’nin başvurusu üzerine 2013/379 sayılı Muğla 1. İdare Mahkemesi kararı ile yıkım durduruldu. Thor Otel’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 25.10. 2013 tarihli 16508 sayılı yazısı ile yıkım kararı alınmıştı.

Öte yandan Blue Dream Otel’in de tahsisli araziye yeni yapılan ek 66 binasının yıkım kararına karşılık idare mahkemesi kararı ile yürütmeyi durdurma kararı alındığı öğrenildi.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.