Bodrum’da Kadın Olmak

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aygün Kültür ve Sanat Merkezi’ndebir fotoğraf sergisi açıldı.Bodrum Sözlü...

Bodrum’da Kadın Olmak

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aygün Kültür ve Sanat Merkezi’ndebir fotoğraf sergisi açıldı.

Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu’nun,Bodrum’un değerlerini korumak ve Bodrumlu çocuklara aktarabilmek amacıyla yaptığı çalışma toplantıları sırasında elde edilen fotoğraflardan oluşan “Geçmişten Günümüze… Bodrum’da Kadın Olmak” isimli serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum’un yetiştirdiği değerli büyüklerden Neval Eskitürk ile geleceğin güvencesi çocuklarımızdan Sezen Tek ve Ceylin Yüksel’le beraber kesti.

Sergi ile ilgili olarak bilgi verenBodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Sorumlusu Nuran Yüksel şunları söyledi; “Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları çerçevesinde gönüllü olarak sürdürdüğümüz çalışmaların bu ay konusu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Haftası nedeniyle ‘Kadınlarımız’ olarak belirlenmiştir. Bugüne kadar 15 tema üzerine yapılan ve her ayın son çarşambası olarak belirlenen günde yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Geçmişten günümüze ‘Bodrum’da Kadın Olmak’ temalı fotoğraf sergimizle bugüne kadar arşivimize aldığımız 25 bin fotoğraf arasından kalitesi yüksek 150’sini olanaklarımız ölçüsünde Bodrum sevdalılarının karşısına çıkarıyoruz. Bodrum Kent Müzesi arşivine kazandırmak amacıyla bugüne kadar 35 video, bin 1860 doküman ve belge kayıt altına alınmıştır. Amacımız, en kısa zamanda kayıtların müzede arşivlenerek Bodrum kültürüne ve tarihine ışık tutmasının sağlanmasıdır.”dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.