Bodrum’da gelin koçu geleneği

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı’nda süslenen koçun altın bilezikle nişanlıya hediye edileme geleneği devam ediyor.Gözde YağcıKurban Bayramı’na özgü olan ve uzun yıllardır devam eden gelenekte, çeşitli tüllerle...

Bodrum’da gelin koçu geleneği

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Kurban Bayramı’nda süslenen koçun altın bilezikle nişanlıya hediye edileme geleneği devam ediyor.

Gözde Yağcı

Kurban Bayramı’na özgü olan ve uzun yıllardır devam eden gelenekte, çeşitli tüllerle süslenen ve boynuna altın bilezik bağlanan koç gelin adayına hediye edildi. Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde yaşayan Yıldırım Özdemir, nişanlısı Fatma Yağcı’nun evine kurbanlık koç getirdi.

Özdemir’in anneannesi 79 yaşındaki Perihan Sarıçakır, bu tür gelenekleri yaşatmanın mutluluğunu yaşadığını ve duygulandığını söyledi.

Damat adayının annesi Aynur Sarıçakır, çocukluğundan bu yana sürdürülen bu geleneği oğluna da yapmanın heyecanı içinde olduğunu dile getirdi.

Fatma Yağcı ise, nişanlısının yaptığı sürprizle mutlu olduğunu belirtti. Ellerinden geldikçe bu tür gelenekleri yerine getirmek istediklerini ifade eden gelin adayı, “Nişanlıma ve ailesine teşekkür ediyorum. Geleneklere bağlı kalmak ve devam ettirmek istiyorum.” dedi.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.