Bodrum’da coşkulu Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89. yıldönümü, yapılan yarışmalarla ve etkinliklerle kutlandı.1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bodrum Kaymakamlığı tarafından, Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen etkinlikler...

Bodrum’da coşkulu Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89. yıldönümü, yapılan yarışmalarla ve etkinliklerle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bodrum Kaymakamlığı tarafından, Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen etkinlikler ve yarışmalarla kutlandı.

Sabah saat 10.00’da Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler 17:00’den itibaren Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünde devam etti. Protokol, Bodrum Denizciler Derneği önünden Emniyet Müdürlüğü’ne ait tekneyle açılarak, etkinliklerin yapılacağı Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünde Ulu Önder Atatürk ve şehit denizcilerimizin aziz hatıraları anısına hazırlanan çelengi denize bıraktı. Etkinlik, su sporları gösterileri, halat çekme yarışı, denizgüzeli yarışması gibi birçok yarışmayla, eğlenceli bir atmosferde devam etti.

Etkinlikler sırasında Mahfel Cafe önünde misafirlere ve çocuklara lokma ve dondurma ikramında bulunuldu.

Akşam geç saatlere kadar devam eden kutlamaya Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak alma yarışmasının galibi bu sene de Mert Derim oldu. 7. kez ödül alan Mert Derim: “Bu ödülü, genç yaşta ölen Haluk Pakbıyık arkadaşım için aldım.” dedi.

Güzellik yarışmasının ise galibi ise 26 yaşındaki turizmci Yazgülü Yıldırım oldu.

Yarışmaların ardından, ödül töreninde dereceye giren tüm yarışmacılara madalyaları ve birincilere kupaları takdim edildi. Ayrıca bazı yarışmaların galibine küçük altın hediye edildi. Pancar motoru yarışmasında ise; 150, 100 ve 50 TL değerinde akaryakıt çeki hediye edildi.

Etkinlikler daha sonra Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Resepsiyonu ile devam etti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının son bölümünde iftar saatinde Denizciler Derneği önünde, misafirlere keşkek ve pilav ikram edildi.

Bu haber toplam 285 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.