Bodrum’da bale heyecanı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Denizbank’ın katkılarıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bale sanatının dünyaca ünlü yapıtlarını sanatseverlerle buluşturmak üzere 19 Temmuz-6...

Bodrum’da bale heyecanı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Denizbank’ın katkılarıyla gerçekleştirilen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bale sanatının dünyaca ünlü yapıtlarını sanatseverlerle buluşturmak üzere 19 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Bodrum İlçesi’nde düzenlenecek.

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali dünyanın sayılı sualtı arkeoloji müzelerinden birine de ev sahipliği yapan tarihi Bodrum Kalesi’nde seyirciyle buluşacak. Festival kapsamında Türkiye’den ve dünyadan bale sanatına ismini yazdırmış yıldız topluluklar izleyicilere gerçek bir sanat şöleni yaşatacak.

Festivalin açılışı 19-20 Temmuz Cumartesi gecesi, Türk edebiyatında çığır açan büyük yazar Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eseri Çalıkuşu ile olacak.

Festivalin İspanya’dan gelen konukları, ünlü İspanyol sinema yönetmeni, senarist, aktör ve yapımcı Carlos Saura’nın adını taşıyan Carlos Saura Flamenko Hoy Gösteri Topluluğu, 23 Temmuz Çarşamba gecesi seyircinin karşısına çıkacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan “Afife” isimli gösteri ise 26 Temmuz Cumartesi gecesi sahne alacak.

29-30 Temmuz Salı ve Çarşamba günleri iki temsille sanatseverler, ülkemizde konusunu peygamberler döneminden alan İslâm tarihi içerikli ilk bale olan “Kerbela” balesini izleme olanağı bulacaklar.

2 Ağustos Pazar gecesi ise Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Tango’s adlı program festival izleyicisi ile buluşacak.

Festivalin kapanışındaki son iki temsilin sahibi Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu olacak. Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilyov’un kurucusu olduğu, Rusya'nın 3 önemli bale topluluğundan biri olan yabancı konuk topluluk, Alexandre Dumas’nın ölümsüz romanı Kamelyalı Kadın’ı büyük Rus ekolüyle bale sahnesine aktaracak. Bale-melodram olarak sahneye konulacak eser, 5 Ağustos Salı ve 6 Ağustos Çarşamba geceleri izleyici ile buluşacak.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.