Bodrum’a şampiyonlukla döndü

11 Kasım 2012 tarihinde Belçika’nın Leuven kentinde yapılan Belçika Open karate şampiyonasında B. B. Bodrumsporlu milli karateci Kayra Sezgin şampiyon oldu. 10 ülkeden 543 sporcu katılımıyla gerçekleşen şampiyonada diğer üç...

Bodrum’a şampiyonlukla döndü

11 Kasım 2012 tarihinde Belçika’nın Leuven kentinde yapılan Belçika Open karate şampiyonasında B. B. Bodrumsporlu milli karateci Kayra Sezgin şampiyon oldu. 10 ülkeden 543 sporcu katılımıyla gerçekleşen şampiyonada diğer üç B. B. Bodrumsporlu karateci Merve Erdoğan, Orhan Alp Kuzulu ve Dilek Çelik beşincilik elde ederek büyük bir performans sergilediler.

Daha önce de birçok uluslararası şampiyonada birincilikleri bulunan Kayra Sezgin’in şampiyonluğu, Belçika’da yaşayan gurbetçilerimizi çok mutlu etti. Şampiyon karateci Kayra Sezgin “Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Türkiye’ye döner dönmez önümüzdeki günlerde yapılacak olan şampiyonalara hazırlanmaya başlayacağım. Hedefim dünya şampiyonluğu. Beni yetiştiren antrenörüme ve aileme teşekkür ediyorum” dedi.

Bir hafta önce Bodrum’daki uluslararası seminere katılan Belçikalı karateciler Olivier Mahauden ve Christophe Decamps “Bodrumlu sporcularının bizlerle birlikte uluslararası şampiyonada yarışmalarından ve başarılarından büyük mutluluk duyduk.  Gelecek yıllarda da onları tekrar aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Uzun yıllardır Belçika’da yaşayan ve Belçika Karate Federasyonu milli hakemlerinden Kemal Ersoy da “Bodrumlu sporcu kardeşlerimizin başarılarından dolayı bir Türk olarak çok büyük mutlu oldum. Umuyorum önümüzdeki yıllarda yine beraber olacağız. Tüm Türkiye’ye selamlarımı yolluyorum” dedi.

Belçika’da yaşayan ve takımın Belçika’daki sponsorluğunu üstlenen bir başka Bodrum’lu Sebahattin Çilek “Bodrumlu çocukların kazandıkları başarı hem beni hem de burada yaşayan tüm Türkleri gururlandırdı. Şampiyonada hepimiz tek yürek olduk. Bir Bodrumlu olarak Bodrum’dan böyle uluslararası şampiyonların çıkmasından dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Sporcuları ve onları yetiştiren antrenörlerini can-ı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Belçika Open’dan bir gün önce Rebecq Karate Kulübü tarafından 100’e yakın sporcunun katıldığı bir seminer yapıldı. Rebecq’teki seminerde Belçikalı sporculara ders veren Bodrumspor Antrenörü Fatih Uzunlulu büyük ilgi ile karşılandı. Rebecq Spor Sorumlusu Jean Paul Deminal tarafından Belçika ve Türk sporcularının dostluk ve beraberliği adına 10 yıldır Bodrum’da organizasyonlar düzenleyip her yıl yüzlerce Belçikalı sporcuyu Bodrum’a getiren Fatih Uzunlulu’ya ilçesinin onur nişanı hediye etti. Fatih Uzunlulu yaptığı açıklamada “Sporcumuz Kayra’nın şampiyonluğu ve kazanmış olduğu kupa hepimizi çok mutlu etti. Önümüzde daha birçok önemli uluslararası turnuva var. Sporcularımız kendilerine şans verildiği takdirde Bodrum’u ve B. B. Bodrumspor’u en iyi şekilde temsil edeceklerini daha önce de 9 defa göstermişlerdi. Bunu bir kez de Belçika’da gösterdiler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Şampiyonaya katılmamızdaki katkılarından dolayı Bodrum Belediyesine, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a, kulüp başkanımız Rıza Karakaya’ya ile özellikle Belçika’daki tüm masraflarımızı üstlenen, bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan Bodrum’lu Sebahattin Çilek ve ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.