Bodrum yaralarını sarıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sağanak yağış sonrası evleri sular altında kalan vatandaşlar temizlik çalışmalarını sürdürüyor.Turizmin gözbebeği olan Bodrum’da kuvvetli yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Şiddetli...

Bodrum yaralarını sarıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sağanak yağış sonrası evleri sular altında kalan vatandaşlar temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Turizmin gözbebeği olan Bodrum’da kuvvetli yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Şiddetli yağışın ardından birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. İtfaiye ve zabıta ekipleri su basan ev ve işyerlerinde çalışma başlattı.

Turgutreis’de, Ortakent’de ve Bitez’de ise birçok ev ve işyerini su bastı. İtfaiye erleri evlerdeki suları vidanjör yardımıyla tahliye etti. Evi tamamen sular altında kalan Türkan Mazı ise gözyaşlarına boğuldu. 80 yaşındaki anne ve babasına evin sular altında kaldığını söyleyemeyen Mazı, “Senelerden beri buraya beş defa su girdi. Belediyemize söyledik kaç defa evde annem yatıyor 84 yaşında kadın. İçeride buzdolapları ve koltuklarım var her şeyim mahvoldu. Bunun önlemini kim alacak kim bize yardım edecek. Yardım istiyorum yetkililerden, gelip bakıp görsünler. Belediye Başkanımızı da aradım gelip görsün diye. Bana ve yaşlı anne ve babama lütfen yardım etsinler” dedi.

Mazı’nın komşuları ise yetkililerin biran önce mağdur aileye ulaşarak yardım etmesini istedi. Mazı’nın sular altında kalan evinin bahçesinde çalışmalar başladı. İş makinaları evindeki suları tahliye etmek için kanal açma çalışmaları yapıldı. Evde maddi hasarın 30 bin liranın üzerinde olduğu tespit edildi.

Evi sular altında kalan başka bir vatandaş ise sabah kalktığında evinin içinde dere gibi su aktığını ve neye uğradığını şaşırdığını belirtti. Birçok cadde ve sokakta oluşan çukurlar nedeniyle de araçlar zor anlar yaşadı. mandalina bahçeleri ise tamamen sulara gömüldü. Bitez beldesindeki su taşkınları olan caddelerde polis vatandaşları uyarmak için ve yolu kullanmamaları için uyarılarda bulundu. Bitez köyiçi yaklaşık 6 saat trafiğe kapatıldı.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.