Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yeni Türk Filmleri Haftası, bu yıl 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ikinci kez yapımcı ve yönetmenlerin katılacağı yeni sezon filmleri seyirci ile buluşturacak.Oasis Cınemarin de düzenlenen basın...

Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yeni Türk Filmleri Haftası, bu yıl 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ikinci kez yapımcı ve yönetmenlerin katılacağı yeni sezon filmleri seyirci ile buluşturacak.

Oasis Cınemarin de düzenlenen basın toplantısında 2. Bodrum Yeni Türk Filmleri haftası Cınemarıne Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Demiröz’ün katılımıyla gerçekleşti.

Cınemarıne Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin Türk filmleri haftasının çok güzel bir organizasyon olduğunu belirterek şunları ifade etti “geçtiğimiz yıl yaptığımız organizasyonun ardından o kadar çok olumlu ve güzel eleştiriler aldık ki bu bizi çok mutlu etti. Geçtiğimiz yıl yapılan organizasyonumuza bazı olumsuzluklardan ötürü katılamayan yönetmen ve yapımcı arkadaşlarımız üzüntülerini belirtti. 2. Türk filmleri haftasının başlangıcı 27 Eylül Perşembe günü olacak ve Ayaz filmi ile başlayacak. Bu yılki organizasyonumuzda filmleri ile yönetmenlerimiz katılacağı gibi çok ünlü isimlerde bizlerle beraber olacak. Bugün rahatsızlığından dolayı Belediye Başkan Vekilimiz dursun Göktepe bizlerle beraber olamadı ama Başkan Vekilimiz Ali Demiröze ve Sayın Mehmet Kocadon bizlerle birlikte”dedi.

Bilgilendirme toplantısına katılan Mehmet Kocadon ise uzun bir aradan sonra kameraların karşısında olmaktan mutlu olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi “Şimdi diyeceksiniz ki uzun bir aradan sonra neden buradasınız? Biz bu organizasyonun temellerini Cenk kardeşimizle beraber attık. Amacımız film sektörünün Bodrum’da buluşması ve Bodrum’a renk katmasıydı. Amacımız hem sektörü burada bir araya getirmek hem de sezon sonunda Bodrum’u canlandıracak bir organizasyon yapmaktı. Geçen yılda bunun ilk meyvelerini aldık. Eskiden Bodrum televole programlarıyla anılırken bugün karnavallarıyla, festivalleriyle ve organizasyonları ile anılıyor. Bugün bu organizasyonlara katkı sağlamak bizleri gerçekten mutlu ediyor. Bu organizasyonları gerçekleştiren görünmeyen kahramanlar var esasında onlardır Bodrum sevdalısı. Cenk arkadaşımız Bodrum sevdalısı biridir. Bu organizasyonu yapmasının amacı Bodrum’u canlandırmak, Türkiye’de ve Dünya’da en iyi şekilde tanıtımını yapmaktır. Bu durumu başka yöne çeken arkadaşlarımızda var. Ama onlara gel beraber yapalım desek hiçbiri katkı sağlamaz. Bu işler sadece eleştirmekle olmuyor. Biz Bodrum’un kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle tanımında her zaman olacağız. Benim bugün burada olmamın nedeni temellerini birlikte attığımız içindir. Umarimki Türk Filmleri haftası Bodrum’a büyük bir kazanç sağlar”dedi.

27 Eylül - 4 ekim tarihleri arasında başlayacak organizasyon da 10 seçkin Türk Filmi izleyici ile buluşacak. Hafta boyunca her gün bir film yönetmeni ve oyuncuları ile birlikte filmden önce yapılacak söyleşinin ardından izlenebilecek. Her akşam Oasis AVM’de 18:00 da başlayacak olan filmler aynı akşam 21:30’da da Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde seyirci ile buluşacak. Organizasyon süresince tüm gösterilen filimler ücretsiz olacak.

Türk Filmleri Haftası Gösterim programlarını ise şöyle; 27 eylül yapımcı Lütfi Kara / Ayaz Filmi tanıtım ve söyleşi, 28 Eylül Çevre Filmleri Özel Günü, Imre Azem - Ekümenepolis Fatih Akın Cennetteki Çöplük, 29 Eylül Çağan Irmak - Dedemin İnsanları, 30 Eylül Reis Çelik - Lal Gece, 1 Ekim Raşit Çelikezer - Can, 2 Ekim Adem Kılıç - Moskova’nın Şifresi: Temel, 3 Ekim Murat Şeker - Çakallarla Dans 2 Hastasıyız Dede, 4 Ekim Yüksel Aksu - Entel köy Efe Köy’e Karşı.

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.