Bodrum tanıtımına ödül

Bu yıl 17. kez düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te “en iyiler” kategorisinde Bodrum standı “En İyi Stand Tasarım” ödülüne layık görüldü.2011 Yılında, Uluslararası Turizm Profesyonelleri Örgütü...

Bodrum tanıtımına ödül

Bu yıl 17. kez düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te “en iyiler” kategorisinde Bodrum standı “En İyi Stand Tasarım” ödülüne layık görüldü.

2011 Yılında, Uluslararası Turizm Profesyonelleri Örgütü olan SKAL tarafından Turizm Tanıtımında Kalite Ödülü’nü kazanan Bodrum, bu yıl yeni bir başarıya daha imza attı. 128 bin ziyaretçisiyle dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan organizasyonda BODRUM standı en iyi tasarım ödülüne layık görüldü.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) tarafından organize edilen fuar standı yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğradı.

BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Bodrum turizmini hak ettiği yere getirmek için dün olduğu gibi bugün de fark yaratacak çalışmalara imza atıyoruz ve Bodrum adına ödüller alıyoruz. Ocak ayının son haftasında Bodrum, 5’i yabancı 1’i yerli olmak üzere toplam 6 ayrı fuarda aynı dönemde temsil edildi. Turizmde uluslararası marka olma ve her anlamda kaliteyi yükseltme adına gerek tanıtım gerekse belediye yatırımlarını eş zamanlı olarak gerçekleştirmekteyiz. Ödüllere layık görülen bu tanıtım çalışmalarında tüm Bodrum Yarımadası’nı bir bütün olarak görmekteyiz. Avrupa ülkelerindeki ekonomik daralmaya karşın, Asya’daki ekonomik yükselişi takip etmekte, buralardaki tanıtıma ağırlık vermekteyiz. İlk defa Çince Bodrum Tanıtım broşürleri hazırlattık, Pekin Turizm Fuarında Bodrum’u tanıttık, yine bir ilk olarak Hindistan, Yeni Delhi turizm fuarlarına katılarak tanıtım çalışmaları yaptık. Bu kış Bodrum sokaklarında Çinli turistleri görmek tüm Bodrum için mutluluk vericiydi. Ayrıca şunun müjdesini de vermek isterim ki; Emitt Fuarı için gittiğim İstanbul’da şahsi gayretlerimle yaptığım görüşmelerle Bodrum’a toplam yatırım değeri 35 Milyon doları bulan kamu yararına 2 ayrı proje gerçekleştirilecek. İstanbul’da şahsen yaptığım sponsorluk görüşmelerinde, projelerin gerçekleşmesi konusunda sponsor kurumlarla anlaşmaya varıldı. Detayları yakında kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da EMİTT fuarının finansmanını karşılayan BODTO Başkanı Mahmut S. Kocadon ise ticaret odası olarak diğer sektörlerde olduğu gibi Turizm ve Deniz Turizminde yapılan tanıtım çalışmalarını destekleyeceklerini belirtti. BODTO Başkanı Kocadon, “Özellikle Avrupa ekonomik krizine paralel olarak yaşanan turizm sektöründeki negatif gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Odamız tarafından gerçekleştirilen gerek eğitim çalışmaları, gerek turizm tanıtımına verdiğimiz desteklerle bu yıl Bodrum, turizm sektöründe yaşanan küçülmeye karşı yüzde 1,8 gibi bir büyüme yakaladı. Bodrum’u dünya turizm destinasyonları içinde önemli bir marka haline getirme gayesiyle çalışmalarımıza ve yeni projelere hız vereceğiz” dedi.

Ocak Ayı içinde Bodrum’un katılım gerçekleştirdiği fuarlar; Hollanda Utrecht, İstanbul EMİTT, Danimarka Kopenhag, Polonya Varşova, İrlanda Dublin, Hindistan Yeni Delhi.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.